Οι ασθένειες που σχετίζονται με τον θυροειδή αν και σε αύξηση μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία, αν διαγνωστούν στην αρχή. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο πρόεδρος της Ενδοκρινολογικής Ένωσης της Ιταλίας Φραντσέσκο Τριμάρκι, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Θυροειδή (26 Μαΐου).
«Ένας εξειδικευμένος έλεγχος και μία εξέταση αίματος μπορούν να προλάβουν τις σημαντικές καρδιαγγειακές επιπλοκές, καθώς και αυτές των οστών και του μεταβολισμού», τονίζει ο κ. Τριμάρκι. Ακόμη και μια ελαφριά δυσλειτουργία του θυροειδή, αν δεν αναγνωριστεί και δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα, μπορεί να αναπτυχθεί προκαλώντας ζημιά στον οργανισμό.
«Ο θυεροειδής», εξηγεί ο enter site Πάολο Βίττι, γενικός γραμματέας της ιταλικής Ενδοκρινολογικής ΄Ενωσης, «είναι ένα είδος "κεντρικού ηλεκτρισμού" του σώματός μας, και αν κάτι δεν λειτουργεί σε αυτόν τον αδένα, δεν λειτουργεί σε ολόκληρο το σώμα. Αυτός ο αδένας ελέγχει τον μεταβολισμό και τις κυριότερες λειτουργίες του, όπως τους παλμούς της καρδιάς, την ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος, την ανάπτυξη του σώματος, την αρτηριακή πίεση, το επίπεδο χοληστερόλης, το βάρος, τη μυϊκή δύναμη, την οξυδέρκεια του εγκεφάλου και τόσες άλλες ακόμα».
see Για να λειτουργεί σωστά ο θυροειδής έχει ανάγκη από ιώδιο. Στις περιπτώσεις που το στοιχείο αυτό είναι ανεπαρκές, μπορούν να αναπτυχθούν μια σειρά ενοχλήσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι η go βρογχοκοίλη (αύξηση του όγκου του θυροειδή) και οι click here κόνδυλοι του θυροειδή. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι στη συντριπτική πλειονότητά τους καλοήθη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να σημειώσουν το ξεκίνημα ενός όγκου.
Πώς θα καταλάβει κάποιος αν έχει πρόβλημα με το θυροειδή;
«Αν η ασθένεια» εξηγεί ο κ. Βίττυ, «είναι υπερθυροειδισμός, στη νέα γυναίκα (ο θυροειδής χτυπάει τις γυναίκες από 5 έως 8 φορές περισσότερο από τους άνδρες), τα συμπτώματα θα είναι προφανή: τρέμουλο, ταχυκαρδία, υπεριδρωσία, απότομη απώλεια σωματικού βάρους».
Επίσης, σημάδια πως μπορεί να υπάρχει πρόβλημα είναι το Writing Dissertation 15 Minutes Day αίσθημα κόπωσης, η αδυναμία να κάνουμε διάφορες δουλειές που απαιτούν εγκεφαλική εγρήγορση, αίσθηση φουσκώματος αλλά και μια αγχώδη και καταθλιπτική κατάσταση.

ΠΗΓΗ: Panorama

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top