Ο σακχαρώδης διαβήτης απέκτησε διαστάσεις επιδημίας τις τελευταίες δεκαετίες με την υπερκατανάλωση τροφών και τη μείωση της ποιότητάς τους. Πού οφείλεται;
Στη βιομηχανοποιημένη παραγωγή των τροφών που μειώνει την περιεκτικότητα της τροφής σε θρεπτικά συστατικά, ειδικά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ενώ την εμπλουτίζει σε http://www.wonderlandparty.it/essay-pay-forward-movie/ χημικά και φυτοφάρμακα που επιδρούν στον οργανισμό με απρόβλεπτους τρόπους. Η επεξεργασία και συσκευασία της τροφής χειροτερεύει δραματικά την ποιότητα της τροφής μειώνοντας την περιεκτικότητα σε ουσιαστικά θρεπτικά συστατικά.
Όμως, ο σακχαρώδης διαβήτης είναι πολυπαραγοντικός, άρα δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε αποκλειστικά τη διατροφή.
Σημαντικό ρόλο παίζει η αλλαγή του τρόπου ζωής, που με τα χρόνια έγινε περισσότερο καθιστική- γι' αυτό και απαιτείται η άσκηση ως εξισορρόπηση σε μια μη ορθολογική κατάσταση.
Ο τρόπος που ζούμε σήμερα συνδέεται άρρηκτα με την http://pghgrp.com/capital-punishment-essay/ υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την αστικοποίηση και με το άγχος που προκαλεί παθήσεις συναισθηματικές, θυμικές, νοητικές και ψυχολογικές αλλά και παθήσεις που μερικές φορές δεν συνδέουμε άμεσα με αυτό, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση και οι καρδιοπάθειες.

Πρόληψη

Μπορεί να εφαρμοστεί πρώτα απ' όλα σε ανθρώπους υψηλού κινδύνου: σε συγγενείς πασχόντων με σακχαρώδη διαβήτη, σε υπέρβαρα άτομα, σε ανθρώπους που δεν ασκούνται συστηματικά, με διεγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη.

Buy Essays Research Paper Θεραπεία

Student Essays On Global Warming Η ινσουλίνη σήμερα είναι άμεσα διαθέσιμη παντού, ακόμα και σε χώρες του τρίτου κόσμου, και τα μοντέρνα από του στόματος φάρμακα που γίνονται όλο και καλύτερα και όλο και ασφαλέστερα.

Η ολιστική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη συμπεριλαμβάνει click σωστή διατροφή που είναι και ο σημαντικότερος αναστρέψιμος παράγοντας που συμβάλλει στην εμφάνιση της πάθησης.
Σωστή ποιότητα της τροφής, διαιτολόγιο εμπλουτισμένο με ολοκληρωμένες και θρεπτικές τροφές - συμπληρώματα διατροφής, αποφυγή τροφών που δεν βοηθούν.

Τεστ διατροφικής δυσανεξίας

Σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο που συμβάλλει στην ορθή επιλογή της κατάλληλης διατροφής είναι το τεστ διατροφικής δυσανεξίας.
«Η επιλογή των κατάλληλων σκευασμάτων δεν γίνεται "τυφλά"», λέει ο ολιστικός γιατρός Στέλιος Πανταζής, «αλλά μόνο μετά από αξιολόγηση των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό με τον έλεγχο βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ώστε να χορηγηθεί μόνο ότι είναι απόλυτα αναγκαίο».

Ο δεύτερος σημαντικότερος αναστρέψιμος παράγοντας για την αντιμετώπιση της θανατηφόρας πάθησης είναι η άσκηση, που οργανώνεται με βάση την αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης του ασθενούς.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο παίζει η αποφυγή των τοξινών και η αποβολή τους.

«Τέλος, η ολοκληρωμένη (ολιστική) αντιμετώπιση μιας πολυπαραγοντικής πάθησης δεν μπορεί να αφήνει απ' έξω άλλους παράγοντες, όπως το άγχος, τον ύπνο, το οξειδωτικό στρες, την ποιότητα του πόσιμου νερού, τον βελονισμό, την εφαρμογή μεθόδων αυτοβοήθειας», συμπληρώνει ο κ. Πανταζής.

Πηγή: Κέντρο Ολιστικής Ιατρικής, άρθρο του γιατρού Στέλιου Πανταζή

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top