Η UNESCO τιμά φέτος έναν δικό μας: τον Γιώργο Παπανικολάου.

Ο οργανισμός κάθε χρόνο τιμά μια προσωπικότητα που έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της επιστήμης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της επικοινωνίας. At, our Writing Term Papers For Money are very expedient and designed to give you a well-crafted paper that you can present with pride. Το 2012, το έχει ορίσει ως έτος Γεωργίου Ν. Παπανικολάου, ακριβώς 50 χρόνια από τον θάνατο του Έλληνα ιατρού, βιολόγου και ερευνητή που καθιέρωσε το «Τεστ Παπ». Τη γυναικολογική εξέταση που ακόμη και σήμερα χρησιμοποιείται παγκοσμίως για τη διάγνωση του καρκίνου και έχει σώσει τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών.

TransNova offers native and industry specific translation and Dissertation Service Uk Law worldwide. Dedicated to break language barriers for your communication. Η ζωή του Γιώργου Παπανικολάου

Tον χειμώνα του 1913, το νεαρό ζευγάρι αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να μεταναστεύσει στη Νέα Υόρκη που του παρείχε τα εχέγγυα για μια αξιοπρεπή σταδιοδρομία, ανάλογη των ικανοτήτων του. Η Αμερική διαγραφόταν ως ο παράδεισος της ευκαιρίας, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα βίωνε τη μιζέρια και την απομόνωση μιας μικρής ευρωπαϊκής επαρχίας.
tale of two cities essay see url buying a dissertation help how to write a good medical school admissions essay Εκεί, ελλείψει χρημάτων, ο μετέπειτα υποψήφιος για Νόμπελ γιατρός Γιώργος Παπανικολάου και η γυναίκα του, Μάχη Μαυρογένη, αναγκάστηκαν να ασκήσουν διάφορα επαγγέλματα, όπως αυτά... της ράφτρας και του εμπόρου χαλιών! Δεν δίστασαν να καταφύγουν ακόμη και σε παράτυπες μεθόδους –ο νεαρός άντρας χρησιμοποίησε τις γνώσεις του στο βιολί– για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για μια δύσκολη ζωή, αυτή του μετανάστη...
Ο Γιώργος, από τότε που ζούσε κοντά στους δικούς του, στο πατρικό τους σπίτι, στην Κύμη Ευβοίας, είχε στραφεί προς τη μουσική, που είχε αγαπήσει με ιδιαίτερο πάθος, μια και ήταν πιο κοντά στην ιδιοσυγκρασία του. Ευαίσθητος, συναισθηματικός, μοναχικός, πολύ συχνά αφηνόταν στη μέθη της απομόνωσης! Παρατηρούσε τις «κινήσεις» του υλικού και ζωικού κόσμου, λάτρευε τη φύση, αγαπούσε τα ζώα. Όλα τού φαίνονταν όμορφα, μυστήρια, άξια να διερευνηθούν και να τεθούν στο μικροσκόπιο της έρευνας! Εκείνες τις ώρες, πάνω απ' όλα, ποθούσε την απόλυτη απομόνωση, τη σιωπή, του άρεσε να αγναντεύει τον περίγυρό του, τη φύση ολόκληρη, αρνιόταν να δει ή να μιλήσει με φίλους, κι ακόμη περισσότερο, να περιπλανηθεί μαζί τους σ' ένα περιβάλλον κι έναν τόπο που προσφερόταν για την ανάπτυξη πιο στενών, φιλικών σχέσεων.
Julia Christianson https://cheapdissertationwriting.com/about/. You have a project that you want to bring to fruition. My goal is to help you achieve your goals in an Η δική του, όμως, ανησυχία, η έμφυτη περιέργεια αλλά και η αγάπη του για τη γνώση -προοίμιο της μετέπειτα ερευνητικής και διεισδυτικής του ματιάς- του πρόσφεραν τη δυνατότητα να περάσει στην... αιωνιότητα, με την ανακάλυψη του γνωστού παγκοσμίως «τεστ-ΠΑΠ».
Το βιολί αποτέλεσε γι' αυτόν ένα σημαντικό μέσον εσωτερικής αναδίφησης, μια πηγή ικανοποίησης που του επέτρεψε να βρει τις ισορροπίες του, απέναντι σ' έναν κόσμο που αποζητούσε τη φασαρία, τη σύγκρουση, την ένταση, την αλητεία!
Γεννήθηκε στην Kύμη της Eυβοίας το 1883 και ο πατέρας του, γιατρός κι αυτός, ήταν πολιτευτής –είχε, μάλιστα, αναδειχθεί δύο φορές δήμαρχος της Kύμης και βουλευτής Eυβοίας- γεγονός που του εξασφάλισε γνωριμίες με ανθρώπους ευρύτερων περιοχών.

Effective see urls writing help is a type of education service offered plentifully around the internet. Finding websites with such an offer takes little time. Just start googling college essay writer for pay voile, one has hundreds of sites to choose from. Not all those sites are legitimate, trustworthy. Με διευρυμένους ορίζοντες


click- Why Buy From Us? Sometimes writing even a simple essay often develops onto an almost impossible task due to many factors. 1Οι περιπλανήσεις με τον πατέρα του, στα πλαίσια των προεκλογικών του ομιλιών, διεύρυναν τους ορίζοντές του, χωρίς να αλλάξουν όμως ούτε τον προσανατολισμό ούτε τις ευαισθησίες του. Το όνειρο του πατέρα του να συνεχίσει το έργο του, αρχικά τουλάχιστον, τον είχε αφήσει παγερά αδιάφορο!
Ωστόσο, δεν μπορούσε να εκδηλώσει με απόλυτο τρόπο την αντίθεσή του σε αυτόν που βίωνε ως πατρικό εξαναγκασμό, γιατί ως χαρακτήρας ήταν πάντα χαμηλών τόνων -απόφευγε την άμεση αμφισβήτηση όλων όσα ένιωθε πως τον δέσμευαν ή δεν του επέτρεπαν να απογειώσει τις σκέψεις του- και, παράλληλα, ζούσε σε μια κλειστή, συντηρητική κοινωνία που αντιλαμβανόταν κάπως αλλιώς την ιδιοσυγκρασία ενός εφήβου.
View Essay - Custom Essay Helps Hotline Development from MGMT MGMT310 - at American InterContinental University. OSCODA COUNTY COMMUNITY COLLEGE Business Ο Γιώργος Παπανικολάου ξεκίνησε τις σπουδές του το 1898 με την είσοδό του στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Aθηνών, και τις ολοκλήρωσε το 1904. Στη συνέχεια, μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας, αποφάσισε –αν και ο πατέρας του τον παρότρυνε να παραμείνει στην Κύμη, ώστε να μπορέσουν να εργαστούν μαζί– να συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία.
Λάτρευε τη γενέτειρά του – αυτή, εξάλλου, του είχε εμφυσήσει την αγάπη για τη φύση, την ανεκτικότητα στις εκδηλώσεις της και είχε αναπτύξει την παρατηρητικότητά του. Όμως, η προοπτική που διανοιγόταν διαμέσου αυτής, δεν συμβάδιζε με την ανησυχία του, γεγονός που εντεινόταν από την αρχική του αδιαφορία προς το ιατρικό επάγγελμα. Μισούσε τη στατικότητα, γι' αυτό και στράφηκε προς τη βιολογική έρευνα και τη φιλοσοφία.
Πολύ γρήγορα, μέσα από το διάβασμα, ανακάλυψε νέους, ενδιαφέροντες μα και προκλητικούς κόσμους που μπορούσαν να καθυποτάξουν κάπως την έμφυτη ανησυχία του. Επηρεάστηκε βαθύτατα από τις θεωρίες των Kαντ, Nίτσε, Σοπενχάουερ, Mαρξ, Xέγκελ, Γκαίτε και από το βιβλίο του Eρνεστ Xέκελ, «Tο Aίνιγμα του Σύμπαντος».
Το 1910, τελειώνοντας το μεταπτυχιακό του, επέστρεψε στην Eλλάδα, αφού είχε ήδη αναγορευτεί σε διδάκτορα. Πολύ σύντομα ένιωσε πως η εποχή και οι συνθήκες που επικρατούσαν, δεν ευνοούσαν την επαγγελματική του σταδιοδρομία, αλλά ακόμη περισσότερο, το αμέριστο ενδιαφέρον του για την έρευνα. Η απόφασή του να εγκαταλείψει την πατρίδα δεν του κόστισε ιδιαίτερα, έστω κι αν δεν είχε την οικονομική δυνατότητα που θα του επέτρεπε να τακτοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Σε αυτή την απόφαση συνετέλεσε και ο γάμος του με τη γυναίκα που έμελλε να σταθεί πλάι του στις πιο δύσκολες ώρες της ξενιτιάς, αλλά και στη διάρκεια των επίμονων και, κάποιες φορές, επώδυνων ερευνών του. Nυμφεύθηκε, όπως ήδη είπαμε, την Aνδρομάχη (Mάχη) Mαυρογένη -απόγονο της Mαντώς Mαυρογένους- και μαζί της ξεκίνησε για το εξωτερικό, κουβαλώντας, εκτός από τις αποσκευές τους, πολλές ιδέες, δημιουργική διάθεση και πίστη σε μια δυναμική καριέρα.
Πρώτος σταθμός της επιστημονικής του οδύσσειας ήταν το Ωκεανογραφικό Iνστιτούτο του Mονακό. Εκεί, συμμετείχε σε μία από τις ερευνητικές αποστολές του σκάφους L' Hirondelle (1911) που ανήκε στον πρίγκιπα Aλβέρτο A'.

Παίζοντας βιολί στους δρόμους

3Ο Βαλκανικός Πόλεμος τον ανάγκασε να διακόψει την παραμονή του στο εξωτερικό και να συμμετάσχει σε αυτόν ενεργώς, ως ανθυπίατρος, μέχρι τη λήξη του, το 1913, οπότε και αποφάσισε να μεταναστεύσει στις HΠA.
Εκεί, στην αρχή τουλάχιστον, αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες! Δεν κατάφερε να βρει μια θέση στην ειδικότητά του και να εργαστεί, έτσι αναγκάστηκε να στραφεί στην παλιά του αγάπη –η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν την είχε εγκαταλείψει ολοκληρωτικά- το βιολί... Έπαιζε για λίγα χρήματα ασκώντας, παράλληλα, το επάγγελμα του εμπόρου χαλιών, με τη βοήθεια της συζύγου του, η οποία εργαζόταν στα πολυκαταστήματα Γκίμπελς με αμοιβή πέντε δολάρια την εβδομάδα!
Την ίδια περίοδο, και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, συνεργάστηκε με την ελληνική εφημερίδα «H AΘHNA», λίγο πριν διοριστεί βοηθός του Παθολογο-ανατομικού τμήματος του νοσοκομείου της Nέας Yόρκης του Πανεπιστημίου Kορνέλ. Τον πρώτο ρόλο στο διορισμό του έπαιξε ο διάσημος γενετιστής Tόμας Mόργκαν, ο οποίος, στο πρόσωπο τού νεαρού επιστήμονα διέκρινε μια ιδιαίτερη ευφυΐα.
Στο Iατρικό Kολέγιο του Kορνέλ εργάστηκε, από το 1914, διδάσκοντας Ανατομία και Ιστολογία. Ο προϊστάμενός του, διαβλέποντας τη θέλησή του να αφοσιωθεί στην έρευνα, δεν θέλησε να τον φορτώσει με διδακτικό έργο. Το 1916 ανακηρύχθηκε επιμελητής της Ανατομικής, για να του αποδοθεί σωρεία τίτλων στη διάρκεια μιας σχεδόν πεντηκονταετίας που ήταν πλήρης από μελέτες και επιτυχίες – οι οποίες, όμως, δεν ήρθαν εύκολα!
Η πιο δύσκολη περίοδος –με έρευνες συνεχείς και ενδελεχείς- ήταν γι' αυτόν η δεκαετία του '20, καθώς τότε στράφηκε προς τη μελέτη της διαγνωστικής αξίας των κυτταρολογικών εξετάσεων του κολπικού επιχρίσματος στις γυναίκες.
Η πορεία προς την... αθανασία πέρασε από πολλά στάδια αμφισβήτησης, με πρώτη και πλέον τρανταχτή, εκείνη που μεσολάβησε αμέσως μετά την πρώτη του σχετική ανακοίνωση. Η υποδοχή από την επιστημονική κοινότητα ήταν αποκαρδιωτική, αλλά ο Γιώργος Παπανικολάου δεν λιποψύχησε! Συνέχισε, με περισσότερη μάλιστα ορμή, τις έρευνές του προς την ίδια κατεύθυνση. Επειδή παθιαζόταν με το αντικείμενο της δουλειάς του, δεν δίσταζε να αναφέρεται σε αυτήν με επιμονή και να την υποστηρίζει με κάθε τρόπο, ώστε, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Σπύρο Μαρκάτο («Ιστορία Ιατρικής του 20ού αιώνα»), να ωθήσει τους συναδέλφους του –τουλάχιστον για κάποιο χρόνο- να τον αποκαλούν περιπαικτικά... «Έλληνα παραμυθά»!
Έμοιαζε παράταιρο! Το μοναχικό, ευαίσθητο αγόρι είχε μεταβληθεί σ' έναν παθιασμένο με τη δουλειά του άντρα, που δεν υπολόγιζε κανένα κόστος! Μετά από κάθε άρνηση και απόρριψη της δουλειάς του, ξαναριχνόταν με τα μούτρα στην έρευνα ασκώντας, πρώτος απ' όλους, σκληρή κριτική στον εαυτό του.
Από την πρώτη του παρουσίαση μέχρι την τελική αναγνώριση της αξίας της κυτταρολογικής εξέτασης και την καθιέρωση σε όλο τον κόσμο του τεστ-ΠAΠ ως μεθόδου ρουτίνας, χρειάστηκαν χρόνια δουλειάς.
H πρωτοποριακή κυτταροδιαγνωστική μέθοδος του Dr. Pap, δοκιμάστηκε πρώτα σε φυσιολογικές γυναίκες και ακολούθησαν, το 1925, τα πρώτα κλινικά του ευρήματα σε καρκινοπαθείς γυναίκες του Women's Hospital της Nέας Yόρκης.
Στο πανεπιστήμιο είχε βρει αυτό που ζητούσε: έναν ολόκληρο κόσμο που μπορούσε να τον στηρίξει. Παράλληλα, αποκτώντας την αμερικανική υπηκοότητα είχε την ελευθερία να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στο έργο του. Συνέχισε τις κλινικές του παρατηρήσεις έως το 1939, οπότε και ταξινόμησε τα κυτταρολογικά επιχρίσματα σε πέντε κατηγορίες, με τους λατινικούς αριθμούς I, II, III, IV, V: από το τελείως φυσιολογικό επίχρισμα (Ι), μέχρι το απολύτως παθολογικό (V) που ισχύουν ακόμη και σήμερα!
Από το 1956 ο Γιώργος Παπανικολάου άρχισε να μελετά την επίδραση των φαρμάκων στην ιστολογική υφή των έσω γεννητικών οργάνων. Παρατήρησε ότι ο βλεννογόνος του κόλπου και του τραχήλου της μήτρας των πειραματόζωων, παρουσίαζε ιστολογική διαφοροποίηση, την οποία απέδωσε στην ημέρα του ορμονικού κύκλου. Το ίδιο, όπως διαπίστωσε αργότερα, συνέβαινε και στους ανθρώπους. Το τεστ πρόληψης ΠΑΠ που επρόκειτο να σώσει εκατομμύρια γυναίκες και να κάνει διάσημο τον δημιουργό του, ήταν πια γεγονός! Άλλη μια σελίδα στην ιστορία της ιατρικής είχε γεννηθεί, χάρη στο επίμονο έργο και τη διεισδυτική ματιά ενός Έλληνα.
Σύμφωνα με την ανακάλυψη του κ. Παπανικολάου, κάθε γυναίκα από τη στιγμή που ξεκινά τη σεξουαλική της ζωή, θα πρέπει να υποβάλλεται μια φορά το χρόνο (ή και συχνότερα, αν το θελήσει ο γιατρός της), στο τεστ- ΠΑΠ, το οποίο συνίσταται στη λήψη λίγου επιχρίσματος από τον κόλπο. Το επίχρισμα λαμβάνεται με τη βοήθεια μιας μικρής συσκευής, με την οποία αποσπώνται κύτταρα από τον τράχηλο της μήτρας που αφού επιστρωθούν σε πλακίδια, αποστέλλονται στο κυτταρολογικό εργαστήριο για τη διάγνωση.

Προληπτικός έλεγχος

2Tο επίχρισμα εξετάζεται στο μικροσκόπιο και ταξινομείται σε μία από τις πέντε κατηγορίες, έτσι ώστε ανιχνεύονται παθολογικές καταστάσεις και κακοήθειες σε πολύ αρχικά στάδια. Η συνέπεια αυτού του απλούστατου τεστ είναι να μπορεί να εντοπιστούν εγκαίρως και, άρα, να καταπολεμηθούν. Στην ουσία πρόκειται για μια μέθοδο που βοηθά στην ανίχνευση των προκαρκινικών αλλοιώσεων και στη διάγνωση των καρκινωμάτων του τραχήλου της μήτρας. Η Κυτταρολογία, κατά την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, αποτελεί μία από τις πλέον αποδεκτές μεθόδους για την πρόληψη του καρκίνου μέσω προγραμμάτων μαζικού ελέγχου, και πατέρας της θεωρείται ο Γιώργος Παπανικολάου, ακριβώς γιατί ανακάλυψε το ΠΑΠ τεστ.
Σύμφωνα με όλες τις μέχρι σήμερα στατιστικές μελέτες, σε χώρες που έχει καθιερωθεί ο προληπτικός έλεγχος των γυναικών με το τεστ αυτό, η συχνότητα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έχει μειωθεί τουλάχιστον κατά 70%.
Παράλληλα, με το τεστ ΠΑΠ ελέγχεται η ορμονολογική κατάσταση της γυναίκας, η παρουσία φλεγμονής από κοινά μικρόβια, μύκητες, τριχομονάδες, και η ύπαρξη λοίμωξης από ιούς, όπως τον ιό του ανθρωπίνου κονδυλώματος (HPV), τον ιό του έρπητα κ.λπ.
Η διαγνωστική ακρίβεια της μεθόδου είναι μεγαλύτερη του 90%, όταν η λήψη και η αξιολόγηση γίνονται από έμπειρους γιατρούς.
Στα πενήντα, σχεδόν, χρόνια που έζησε στις ΗΠΑ και συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Κορνέλ της Νέας Υόρκης, κατάφερε να αναρριχηθεί σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, πριν οδηγηθεί, μέσα από την έρευνα, στην ανακάλυψή του που δεν ξεπεράστηκε ποτέ και που τον κατατάσσει στους μεγαλύτερους ερευνητές της ιατρικής του 20ού αιώνα, στους ανθρώπους μύθους!
«Χάρισε τη ζωή στις γυναίκες ολόκληρου του κόσμου», αναφέρεται σε αναμνηστική πλάκα του Kαρκινολογικού Iνστιτούτου στο Mαϊάμι...
Όλα αυτά τα χρόνια της ανέχειας και της επιτυχίας, της απόρριψης και της επιβράβευσης, το πρόσωπο που στάθηκε δίπλα του ως σύντροφος, κυρίως, όμως, ως άξιος συνεργάτης, ήταν η γυναίκα του Μάχη. Προσφερόταν για τα πειράματά του, στεκόταν στο πλάι του ενόσω αυτός παρέμενε προσηλωμένος στο μικροσκόπιό του. Aν και η ίδια είχε εντελώς κανονικό κύκλο, του επέτρεψε να δοκιμάσει τη μέθοδό του... πάνω της! Περισυλλέγοντας κύτταρα από τον αυλό του κόλπου, τα επίστρωνε σε γυάλινα πλακίδια και αφού τα χρωμάτιζε με δικής του επινόησης χρωστική μέθοδο (PAP STAIN), μελετούσε τις μεταβολές τις οποίες παρουσίαζαν υπό την επίδραση των ορμονών που εκκρίνονταν από τις ωοθήκες.
Η Μάχη συμφώνησε να μην αποκτήσουν παιδιά, που θα μπορούσαν να γίνουν εμπόδιο στην έρευνά του, αλλά και προσηλωθεί ολόψυχα στο έργο του. Ήταν γνωστή στο εξωτερικό ως Mrs Mary Pap, και ο Γιώργος Παπανικολάου συνήθιζε να την συστήνει ως, «η γυναίκα μου και το θύμα μου».
Όταν ο Έλληνας γιατρός έφυγε από τη ζωή, η γυναίκα του Μάχη επιδίωξε να συνεχίσει για μια 20ετία το έργο του στο Mαϊάμι, μέχρι τον δικό της θάνατο, το 1982. «Δεν υπήρχε για μένα άλλη λύση από το να τον ακολουθώ στο εργαστήριο, κάνοντας τον δικό του τρόπο ζωής και δικό μου», είχε δηλώσει. «Aντιμετώπιζα το δίλημμα ή να μεγαλώσω παιδιά, ή να σταθώ κοντά του για να τον βοηθήσω στο έργο του. Ήταν αδύνατον να τα κάνω και τα δυο μαζί, σωστά, και χωρίς δυσάρεστα επακόλουθα. Kαι δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου. Ο γιατρός με ήθελε συνέχεια κοντά του...»
Έζησαν μια ζωή ασκητική, ολοκληρωτικά αφοσιωμένη στο ερευνητικό του έργο. Mάλιστα, δεν έτρωγαν ποτέ μεσημεριανό φαγητό, για να μη χάνουν χρόνο! Στα τελευταία πριν από το θάνατό του χρόνια -που τον βρήκε σε ηλικία 79 ετών- ανέλαβε την οργάνωση του Ινστιτούτου Παπανικολάου, που ιδρύθηκε στη Φλόριδα των ΗΠΑ προς τιμήν του.
O Γιώργος Παπανικολάου δεν πήρε ποτέ το Νόμπελ Ιατρικής κι ας το άξιζε – απόδειξη το πλήθος επιστημονικών βραβείων που απέσπασε και οι μεγάλες ιατρικές και κοινωνικές, τιμητικές διακρίσεις. Είχε μάλιστα προταθεί γι' αυτό από Έλληνες και ξένους ερευνητές. Πρώτος, το 1953, τον είχε προτείνει ο καθηγητής Γρ. Kράτσας, καταθέτοντας μια απολύτως τεκμηριωμένη πρόταση, με ιστορική πια σημασία. Αν όμως δεν δικαιώθηκε από την επιστήμη και την παγκόσμια κοινότητα, δικαιώθηκε από τον χρόνο!

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top