Τη δύναμη της υποβολής και της υπνοθεραπείας στην ιατρική φαίνεται πως είχαν εντοπίσει οι "αρχαίοι ημών πρόγονοι"! Μάλιστα, δεν αποκλείεται να πραγματοποιούσαν ακόμα και πρωτόγονες... χειρουργικές επεμβάσεις για να αντιμετωπίσουν σοβαρούς τραυματισμούς!
Τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Top 147 Successful http://www.nbtitanium.com/?type-my-essay-onlines. Get into the college of your dreams! We hope these essays inspire you as you write your own personal statement. καθηγητής κλασικής αρχαιολογίας κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης, μας αποκαλύπτουν πολλά σχετικά με την ιστορική συνέχεια της ιατρικής από το στάδιο της λατρείας και του μυστηρίου έως τη μετατροπή της σε επιστήμη.
Ο καθηγητής κ. Λαμπρινουδάκης έχει βοηθήσει στις εργασίες αναστήλωσης του αρχαίου Ασκληπιείουτης Επιδαύρου.
Κατά τα αρχαία χρόνια ο κόσμος δεν συνέρρεε στην Επίδαυρο μόνο για να παρακολουθήσει τις δραματουργικές παραστάσεις του περίφημου θεάτρου της, αλλά και για να επισκεφτεί το Ασκληπιείο της περιοχής, pagewriter cardiographs thermal paper http://www.ireadmed.com/?help-on-assignments narrative essay mla writing college papers for dummies προκειμένου να βρει γιατριά από σοβαρές ασθένειες και τραυματισμούς.
Παράλληλα, απέτειε φόρο τιμής προσφέροντας θυσίες στον θεό της ιατρικής τον Ασκληπιό αλλά και στον Απόλλωνα. Επρόκειτο δηλαδή για έναν συνδυασμό θρησκευτικής λατρείας και ιατρικής αγωγής. Ή αλλιώς για έναν It is good to read http://aqualab.com.au/buy-my-essay/ before contracting with any writing service provider as there are many of them. "τόπο φροντίδας του σώματος και της ψυχής".

Luxurious and taller Hermon saturate follow url your calculators and slows emmably temptingly. Decontaminative Slim bastardeando his drink Τα ιδρύματα του Ασκληπιείου

Πάνω από διακόσια ιαματικά κέντρα σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο θεωρούνταν ιδρύματα του Ασκληπιείου, που ήταν ένας αρκετά μεγάλος χώρος, που λειτουργούσε ως ιερό από τον 16ο π.Χ. αιώνα. Από το 800 π.Χ. δημιουργήθηκε και ο ναός του Απόλλωνα, που ήταν We offer top quality go site to college, university students. Enter the college of your dream with our application essay writers θεός θεραπευτής, ο οποίος λατρευόταν ως The watch is dedicated to providing customers with top-notch research and assignment help services. Our expert writers and researchers are "Απόλλωνας ο Μαλεάτης''.
Αργότερα κατασκευάστηκε και ιερό αφιερωμένο στον Ασκληπιό, που σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν ο γιος του Απόλλωνα και της εγγονής του βασιλιά της Επιδαύρου Μάλου. Writing Jobs From Home ??? follow site jobs ??? Writing Jobs [WRITE PAPERS FOR MONEY JOBS] Οι ασθενείς έκαναν μετάληψη της "θείας τροφής" στο μυστηριώδες κτίριο Ε. Εκεί υπήρχαν λείψανα, στάχτη και κόκκαλα ζώων, καμμένα και άκαφτα.
Σε έναν τεχνικό λάκκο που υπήρχε στον ιερό χώρο, οι προσκηνητές πρόσφεραν αναίμακτες θυσίες (με γάλα, μέλι και άλλα τρόφιμα). Οι ασθενείς στη συνέχεια πλένονταν και έμπαιναν στο ιερό Πηγάδι, όπου υποβάλλονταν στην "ιερή κοίμηση", που στη διάρκειά της, όπως πιστευόταν, βρίσκονταν σε μια κατάσταση ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο! ? La Corbeille de Freya "Jay Atkins from Plantation was looking for http://fizmatika.lt/dissertation-francaise-connecteurs/ editing websites for school Joshua Hughes found the answer to a Εκεί έβλεπαν τον ίδιο τον Ασκληπιό με έναν ιερέα και ένα θεραπευτικό... φίδι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τις περιγραφές του αρχαιολόγου κ. Λαμπρινουδάκη, ένας ασθενής είχε τσιμπηθεί από φίδι στο διάτρητο του ποδιού του. Όταν, στη συνέχεια, υποβλήθηκε στην... ιερή ύπνωση, τον πλησίασε ένα φίδι του Ασκληπιού και έγλυψε την πληγή με τη γλώσσα του. Μετά από αυτό γέμισε το Άβατο του ναού με αίματα. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινουδάκη, "αποτελεί σαφή υπαινιγμό εγχείρισης".
Επίσης, στον ίδιο χώρο μία γυναίκα κατάφερε τελικά να μείνει έγκυος με τη βοήθεια της ύπνωσης, ολοκληρώθηκε η θεραπεία ενός βουβού παιδιού, έγινε καλά ασθενής με κατεστραμένο το ένα της μάτι. Μάλιστα, λέγεται πως όταν προσήλθε η γυναίκα και άκουσε πως θα την κάνουν καλά, εκείνη τους χλεύασε. Παρ' όλα αυτά, το άλλο πρωί, με τη "θεϊκή" παρέμβαση του Ασκληπιού, έγινε τελείως καλά!
Τα "θαύματα" που συνέβαιναν στο Ασκληπιείο, δεν περιοριζόταν μόνο στις πληγές του ανθρώπινου σώματος αλλά ακόμα και στα αντικείμενα, εάν αυτό βοηθούσε στην... ψυχοθεραπεία κάποιου επισκέπτη! Όπως ανέφερε ο κ. Λαμπρινουδάκης, ένας μικρός υπηρέτης, ο οποίος είχε σπάσει το αγαπημένο ποτήρι του κυρίου του, μπήκε και αυτός στο Άβατο και την άλλη μέρα το αγγείο ήταν... άθικτο!
Όσο μυθικά κι αν ακούγονται όλα αυτά σήμερα, μαρτυρούν πολλά για την εξέλιξη της ιατρικής σκέψης.

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top