Αυστραλός "κλινικά νεκρός" για 40 λεπτά, επανήλθε στη ζωή χάρη σε μια σχετικά νέα διαδικασία καρδιοπνευμονικής ανάνηψης (CPR). Πρόκειται για τον  follow site Colin Fiedler, έναν 39χρονο από το Dandenong της Βικτώρια, που κηρύχθηκε κλινικά νεκρός στο Alfred Hospital μετά από καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με την αυστραλιανή κυριακάτικη εφημερίδα "Herald".
Γιατροί τον επανέφεραν με τη βοήθεια της "AutoPulse" (CPR), μιας φορητής συσκευής καρδιάς-πνευμόνων που διατήρησε τη ροή αίματος και οξυγόνου προς τα ζωτικά όργανα.
follow link Έως σήμερα, με αυτήν την τεχνική έχουν αντιμετωπιστεί στην Αυστραλία επτά περιστατικά ασθενών που έπαθαν καρδιακή ανακοπή και ο Colin Fiedler είναι ένας από τους τρεις που ανάνηψαν.
Το "AutoPulse", που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο εμπόριο το 2003, είναι μια μη επεμβατική, καρδιακή αντλία υποστήριξης που κινεί περισσότερο αίμα σε ελάχιστο χρόνο σε όλο το σώμα και χρησιμοποιείται σε επείγουσες περιπτώσεις.
Διατηρεί συνεχή πίεση στο στήθος και βοηθά στη θεραπεία, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζεται η χορήγηση των απαραίτητων φαρμάκων. 
Η χρήση δηλαδή της συγκεκριμένης αντλίας αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισης ενός περιστατικού  καρδιακής ανακοπής. 

Σχετική μελέτη

Το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο πληροφοριών Βιοτεχνολογίας (NCBI) διεξήγαγε μελέτη σχετικά με την επίδραση της "AutoPulse" σε περιστατικά καρδιακής ανακοπής που έφτασαν σε νοσοκομείο μέσα στο 2010.
Εξετάστηκαν 29 ασθενείς και το NCBI κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η "AutoPulse" προκάλεσε μεγαλύτερη αύξηση της διαστολικής αρτηριακής πίεσης, σε σύγκριση με το εγχειρίδιο για τις "θωρακικές συμπιέσεις".
Το Κέντρο θεωρεί ότι αυτή η συσκευή είναι "πολλά υποσχόμενη" και θα μπορούσε να είναι επωφελής σε μια στρατηγική φροντίδας ασθενών με προβλήματα καρδιάς.

get link ΠΗΓΗ: http://www.huffingtonpost.com/healthy-living

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top