Tags: AbioCor  

Όπως κάθε μηχανή, έτσι και η καρδιά αν δεν συντηρηθεί καλά, δεν θα λειτουργεί ικανοποιητικά (καρδιακή ανεπάρκεια).

Μέχρι πρόσφατα, η μόνη επιλογή για πολλούς ασθενείς, με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια, ήταν η μεταμόσχευση καρδιάς. Ωστόσο, είναι αδύνατον να χειρουργηθούν όλοι οι πάσχοντες ελλείψει δοτών. Για παράδειγμα, στις ΗΠΑ, κάθε χρόνο γίνονται περίπου 2.000 μεταμοσχεύσεις καρδιάς, που σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν, περιμένοντας ένα μόσχευμα καρδιάς από δότη.

Στις 2 Ιουλίου 2001, χειρουργοί εβραϊκού νοσοκομείου στο here Λούισβιλ του Κεντάκι, πραγματοποίησαν την see url πρώτη μεταμόσχευση τεχνητής καρδιάς. Η καρδιά AbioCor είναι η πρώτη πλήρως αυτόνομη τεχνητή καρδιά και αναμένεται να διπλασιάσει το προσδόκιμο ζωής των καρδιοπαθών.

Η Abiocor Medical School Essays Help αντικαθιστά την καρδιά του ασθενή κι έτσι η φυσική καρδιά αφαιρείται σχεδόν τελείως. Μπορεί να αντλήσει πάνω από 10 λίτρα αίματος το λεπτό (σε μια μέρα, η καρδιά κινεί περίπου 2.000 λίτρα αίματος) και η μονάδα άντλησης έχει  περίπου το μέγεθος ενός πορτοκαλιού και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ενήλικες μέσου ή μεγάλου μεγέθους.

Η Abiocor είναι μια ήσυχη follow link παλμική συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι κινεί το αίμα με ένα ρυθμό συστολής/ηρεμίας όπως ακριβώς κάνει η φυσική καρδιά, δημιουργώντας έναν παλμό.

Η μονάδα άντλησης ζυγίζει περίπου 1 κιλό. Έχει 2 κοιλίες με βαλβίδες κι ένα υδραυλικό σύστημα άντλησης με κινητήρα.

Πώς λειτουργεί

source Το ηλεκτρονικό σύστημα εμφυτεύεται στην περιοχή της κοιλιάς και παρακολουθεί και ελέγχει την ΟΤΚ, αλλάζοντας την ταχύτητα άντλησης της καρδιάς, ώστε να χειρίζεται τα μεταβαλλόμενα επίπεδα δραστηριότητας.

Η Abiocor χρησιμοποιεί ενέργεια είτε από εσωτερικές είτε από εξωτερικές μπαταρίες. Λόγω του ότι η συσκευασία των εξωτερικών μπαταριών είναι μικρή και φορητή, μπορεί κανείς να έχει σχετική ελευθερία κινήσεων και να είναι αρκετά δραστήριος.

Η εσωτερική μπαταρία είναι για επείγουσα περίπτωση και φορτίζεται συνεχώς από την εξωτερική μπαταρία.

Η εσωτερική μπαταρία μπορεί να διατηρήσει τη λειτουργία της ΟΤΚ για 30 λεπτά. Ισχύς στέλνεται από τις εξωτερικές μπαταρίες στην εσωτερική αντλία μέσω του δέρματος (διαδερμικά) χρησιμοποιώντας πηνία. Ένα πηνίο εμφυτεύεται μέσα στο σώμα του ασθενή κι ένα άλλο είναι εξωτερικό. Όταν το εξωτερικό πηνίο τοποθετείται πάνω από το εσωτερικό πηνίο ισχύς μεταφέρεται ασύρματα (δίχως καλώδια) στο εσωτερικό πηνίο. Για σύντομες περιόδους το εξωτερικό πηνίο μπορεί να αποσυνδεθεί κι ο ασθενής να είναι ελεύθερος απ΄ οποιοδήποτε εξωτερικό μέρος - οι εσωτερικές μπαταρίες παρέχουν ισχύ για 30 λεπτα σ΄αυτή την περίπτωση.

Η Abiocor ΟΤΚ είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο κι ένα είδος πλαστικού πολυουρεθάνης που ονομάζεται Angioflex. Αυτή η ΟΤΚ δεν έχει πολλά κινητά μέρη κι αυτό είναι καλό, επειδή τα κινητά μέρη φθείνονται γρηγορότερα.

Τα μέρη, όπως οι http://www.jadecoastjewelry.com/university-essay-writing/ βαλβίδες κι οι μεμβράνες μέσα στις κοιλίες, που κινούνται είναι φτιαγμένα από Angioflex, το οποίο, σε τεστ εργαστηρίου, έχει αντέξει χρόνια με 100.000 χτύπους την ημέρα. Ο ομαλός και ενιαίος σχεδιασμός έγινε για να μειωθεί η ζημιά στα κύτταρα του αίματος που περνούν από την αντλία.

Πηγή

1. "AbioCor FAQs". AbioMed. Retrieved 2008-07-13.

2. "FDA Approves First Totally Implanted Permanent Artificial Heart for Humanitarian Uses". FDA.gov. 2006-09-05. Retrieved 2008-07-13.

3. "Will We Merge With Machines?". popsci.com. 2005-08-01. Retrieved 2008-07-13.

4. "14th Artificial Heart Patient Dies: A Newsmaker Interview With Robert Kung, PhD". medscape.com. 2004-11-11. Retrieved 2008-07-13.

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top