Μπορεί να θεραπευτεί η Χρόνια Ιογενής Ηπατίτιδα και τι ρόλο παίζει η έγκαιρη διάγνωση;    Ακόμη, πόσο δύσκολη είναι πια, λόγω κρίσης, η πρόσβαση σε ασθενείς που πάσχουν από Ηπατίτιδα Β και C σε νέες θεραπευτικές μεθόδους;
Γιατί η ασθένεια έχει ονομαστεί source link «ασθένεια δολοφόνος» και Buy Sony DVD Architect Pro 6 «σιωπηλή νόσος»;
go Οι στατιστικές και το ποσοστό θνησιμότητας απαντούν με ανατριχιαστική λεπτομέρεια...     
«Η Ηπατίτιδα είναι πιο κοντά από ό,τι νομίζετε, με περίπου 1 στους 12 ανθρώπους παγκόσμια (500.000.000) να πάσχουν από Ηπατίτιδα Β και C, ενώ πεθαίνουν κάθε χρόνο από την ασθένεια 1.500.000 άνθρωποι. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο από αυτό των φορέων του HIV/AIDS. Στη χώρα μας, 400.000 Έλληνες πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα Β ή C και οι περισσότεροι από αυτούς δεν το γνωρίζουν», δήλωσε ο follow καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Ιωάννης Κοσκίνας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος*, με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας, που έχει οριστει για τις 28 Ιουλίου.

Toni Morrison Essays Στις ομάδες υψηλού κινδύνου αναφέρονται οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωίνης (το 50-70% των πασχόντων) και οι μετανάστες που αγγίζουν το 5-7%. 
Να διευκρινήσουμε πως το 90% των περιπτώσεων Ηπατίτιδας προέρχονται από "τρίτες χώρες", από τις λεγόμενες υπό ανάπτυξη περιοχές του πλανήτη (Αφρική, Ασία), απ' όπου ο ιός διαχέεται στην Ευρώπη.     
Σε σχέση με το πώς μεταδίδεται η ασθένεια, αναφέρεται κυρίως η κοινή χρήση συρίγγων ( enter site ηρωινομανείς).

Οικονομική κρίση και Ηπατίτιδα  

Παρά το μέγεθος του προβλήματος, watch η οικονομική κρίση στη χώρα αδυνατίζει το κράτος πρόνοιας και η ανθρώπινη υγεία μπαίνει στη ζυγαριά της δημοσιονομικής σταθερότητας, με συνέπεια πολλοί ασθενείς με χρόνιες ιογενείς ηπατίτιδες να βρίσκονται, ξαφνικά, ανασφάλιστοι ή να μην διαθέτουν την απαιτούμενη ασφαλιστική κάλυψη. Ακόμη, σε ό,τι αφορά στη στάση του κράτους, οι απαιτούμενες μοριακές τεχνικές διάγνωσης -απαραίτητες για τον έγκαιρο προσδιορισμό της θεραπείας- παραμένουν χωρίς κοστολόγηση.

Σημαντικό μήνυμα είναι και αυτό που θέλησε να δώσει ο κ. Ιωάννης Βλαχογιαννάκος, Επίκουρος καθηγητής Γαστρεντερολογίας ΕΚΠΑ και Γενικός Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος, αναφερόμενος στην άγνοια ακόμη και ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια. Θεωρείται πως 8 στους 10 δεν γνωρίζουν πως έχουν προσβληθεί και από τους γνωρίζοντες ακόμη λιγότεροι προσφεύγουν σε γιατρό και άρα ελάχιστοι προχωρούν σε θεραπεία.
Η άγνοια οδηγεί ακόμη και στον θάνατο αλλά και στην αύξηση του κινδύνου για μεγαλύτερη μετάδοση της λοίμωξης. 

Θεραπευτική προσέγγιση

Η Χρόνια Ιογενής Ηπατίτιδα αντιμετωπίζεται και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ιαθεί πλήρως, αν βέβαια γίνει αποτελεσματικός εντοπισμός των ασθενών και στη συνέχεια τους δοθεί η κατάλληλη αντιική αγωγή. 

Χρόνια Ηπατίτιδα Β: βασικός στόχος είναι η επίτευξη μακροχρόνιας ιολογικής ύφεσης.

Χρόνια Ηπατίτιδα C: στόχος της θεραπείας είναι η εκρίζωση του ιού.

Πρόληψη 

Το πιο σημαντικό είναι να υπάρξει ενημέρωση για το πώς μεταδίδεται και ποιες είναι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου και πόσο αποτελεσματικοί είναι οι εμβολιασμοί για τους ιούς ηπατίτιδας Α και Β.

* Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ήπατος (Ε.Ε.Μ.Η.) δραστηριοποιείται έντονα στο χώρο της ηπατίτιδας με συνεχή προσφορά στην πρόληψη, τη θεραπεία, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. 


ΑΥΡΙΟ: Β' ΜΕΡΟΣ

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top