Με στόχο μια συνολική απεικόνιση του εγκεφάλου, ερευνητές έχουν εστιάσει στην κατανόηση της λειτουργίας του στη διάρκεια πολύπλοκων εργασιών.

Οι μαγνητικές τομογραφίες μπορούν να μετρήσουν τις δραστηριότητες κάθε τμήματος του ανθρώπινου εγκεφάλου, επιτρέποντας στους επιστήμονες να απεικονίσουν λεπτό προς λεπτό τη λειτουργία του, ανιχνεύοντας μεταβολές στα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, σε κάθε κυβικό χιλιοστό της φαιάς ουσίας.

Εξελιγμένα στατιστικά μοντέλα και υπολογιστές που χρησιμοποιούνται από ερευνητές (νευρολόγοι, ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και του Πανεπιστημίου Carnegie-Mellon), μπορούν να καθορίσουν πόσο σκληρά εργάζεται κάθε τμήμα του εγκεφάλου στη διάρκεια μιας εργασίας, όπως είναι η «οπτική» σκέψη, η κατανόηση της γλώσσας, η επίλυση προβλημάτων, η λήψη αποφάσεων ή κάποιες εκτελεστικές διαδικασίες.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ερευνητικό έργο αφορά την κατανόηση των ορίων της ανθρώπινης ικανότητας για επεξεργασία σύνθετων δεδομένων, επειδή αυξάνονται οι άνθρωποι που δουλεύουν σε περιβάλλοντα «υψηλής» τεχνολογίας, όπως είναι εκείνοι που διαχειρίζονται τεράστια δεδομένα μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών ή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ερευνητικό έργο, που χρηματοδοτείται με 5,5 εκατ. δολάρια από το Help On Dissertation Breastfeeding Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και Ανθρώπινης Ανάπτυξης, αφορά παιδιά και ενήλικες με αυτισμό και εστιάζει στη μαγνητική τομογραφία και στη μελέτη συμπεριφοράς σε υψηλού επιπέδου γνωστικές διαδικασίες. Η έρευνα αναμένεται να παρέχει «νέες ιδέες» για τη θεραπεία του αυτισμού.

Παράλληλα, το enter site Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Παθήσεων και Εγκεφαλικών Επεισοδίων αναπτύσσει πρωτοποριακές μεθόδους απεικόνισης, που θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά στη μαγνητική τομογραφία.

Τέλος, το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών εξετάζει την «οπτική σκέψη» που χρησιμοποιούν αρχιτέκτονες και μηχανολόγοι μηχανικοί. Οι ερευνητές θέλουν να καθορίσουν τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα τμήματα του εγκεφάλου Qualified Thesis Statement που ειδικεύονται στους γεωμετρικούς μετασχηματισμούς και στην ανάλυση των συνθέσεων.

Τα αποτελέσματα όλων αυτών των μελετών θα συμβάλλουν στις πιο αποτελεσματικές χειρουργικές επεμβάσεις στον εγκέφαλο και στη σχετική ψυχολογική θεραπεία.

Στόχος είναι να υπάρχει σε 5 ή 10 χρόνια από τώρα να υπάρξει μια «διαρθρωτική» εικόνα του εγκεφάλου (καλύτερη απεικόνιση), την ώρα που κάνει μια πολύπλοκη εργασία, ώστε να γίνει κατανοητό πώς λειτουργεί το ανθρώπινο «λειτουργικό σύστημα».

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top