Tags: sj-health   Joomla Extensions  

Με αφορμή την   Professional Custom Essay Writing Service - receive a 100% original, non-plagiarized dissertation you could only dream about in our academic writing service confide your Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος, πραγματοποιείται με την συμβολή (Ενώσεων Ασθενών, φορέων, επαγγελματιών υγείας και δημοσιογράφων) σε όλο τον κόσμο, διεθνής προσπάθεια που στόχο έχει, την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, ο παγκρεατικός καρκίνος, είναι η έβδομη πιο σύνηθες μορφή καρκίνου,  ενώ είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πλέον θανατηφόρους καρκίνους, με μόλις το Professionally researched & quality custom written. Quality academic http://www.velerosa.it/business-plan-customer-analysis/ help from professional paper & essays on karl marx capitalism 2-10% όσων διαγιγνώσκονται, να επιβιώνουν πέντε χρόνια μετά τη διάγνωση.

Υπολογίζεται πως περίπου Our http://www.cleode.fr/en/?essay-map-online enhance our client's probability of winning through development of compliant, convincing and compelling proposals. 926 άνθρωποι διεθνώς διαγιγνώσκονται με καρκίνο του παγκρέατος κάθε μέρα και σε ημερήσια βάση Premium Writers Club USA leading enter gives you certainty to manage your custom scholarly paper in light of the fact that the specialists 905 ασθενείς χάνουν τη μάχη.

Η κύρια αιτία της θνησιμότητας από τον καρκίνο, είναι η διάγνωση σε προχωρημένο στάδιο, δηλαδή, όταν ήδη έχει κάνει μεταστάσεις.
Αυτό συμβαίνει γιατί, η νόσος μπορεί να περάσει απαρατήρητη για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ δεν υπάρχει μέθοδος έγκαιρης ανίχνευσης σε πρώιμο στάδιο.
Επίσης, παρά την αύξηση εμφάνισης του καρκίνου του παγκρέατος, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τα συμπτώματα και τα μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας, με στοιχεία από πρόσφατη διεθνής έρευνα, που δείχνουν ότι το Dock Clerk Coordinator Resumes Getting a PhD is a matter of great pride and achievement. When you embark on this journey, you spend a lot of time and efforts in your 60% του κοινού δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτα για τον παγκρεατικό καρκίνο. 

  Courseworktutors http://espekm.gr/home/?p=type-papers-for-money provides students with excellent homework solutions. It is a service created to help to account students complete their homework without any hassle. Not only that but these services are suitable for any accounting student from any university located in any country. Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Παγκρέατος, είναι η περισσότερη και καλύτερη ενημέρωση, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση περισσότερων φορέων και ανθρώπων, για την μείωση του ποσοστού της νόσου Grab your Uk Essays For Sale online from native-speakers to have the best high school, university, and Write My Professional Paper in your pocket. .

Συνολικά, 56 ενώσεις ασθενών παγκοσμίως, ηγούνται της διεθνούς αυτής προσπάθειας, η οποία υποστηρίζεται από εταιρικούς χορηγούς.

Στην Ελλάδα, δράση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών και η Εταιρεία Μελέτης Καρκίνου του Πεπτικού Συστήματος.


                                                                   Τέτα Πατουχέα

Μια νέα αμερικάνικη μελέτη που έγινε πάνω σε πειραματόζωα και τα στοιχεία της δημοσιεύτηκαν στο Science, έδειξε ότι η βιταμίνη C, μπορεί να εξοντώσει τα καρκινικά κύτταρα του παχέος εντέρου.

Ειδικότερα, Η επιστημονική ομάδα του Δρ Λιουις Καντλεϊ στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου «Weill Cornell» της Νέας Υόρκης, δοκίμασε την αντικαρκινική δράση της βιταμίνης C τόσο σε καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων από καρκίνους του παχέος εντέρου (οι οποίες έφεραν τις συχνές μεταλλάξεις στα γονίδια KRAS και BRAF), όσο και σε ποντίκια που είχαν γαστρεντερικούς όγκους με τις ίδιες μεταλλάξεις. 

Να αναφέρουμε ότι, περίπου το 40% των ανθρώπων με καρκίνο του εντέρου, φέρουν μετάλλαξη στο γονίδιο KRAS, ενώ όπως προέκυψε από τα πειράματα και στις δύο περιπτώσεις η βιταμίνη C, χορηγούμενη σε μεγάλη δοσολογία, δηλαδή (να ισοδυναμεί με την κατανάλωση 300 πορτοκαλιών), ανέστειλε την ανάπτυξη των όγκων, οι οποίοι έγιναν λιγότεροι και μικρότεροι. 

Αυτό κάνει τους επιστήμονες να αισιοδοξούν ότι πλέον μπορούν σύντομα να αρχίσουν να μελετούν την ανάπτυξη αντικαρκινικών θεραπειών για ανθρώπους, ενώ σύντομα αναμένονται οι πρώτες κλινικές δοκιμές με βάση τη βιταμίνη C, δεδομένου ότι έχει ήδη  αποδειχθεί πως η χορήγηση μεγάλης δόσης της βιταμίνης, είναι ασφαλής σε ανθρώπους.  

Πιθανόν οι ασθενείς να λαμβάνουν ενέσιμη βιταμίνη C ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  
                                                                                                         
Τέτα Πατουχέα 

Την επιστημονική εικασία για την συμβολή του αλκοόλ, στην αύξηση κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού στις γυναίκες, έρχεται να ενισχύσει μια ευρωπαϊκή μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Cancer.

Επιστήμονες από πέντε ισπανικά πανεπιστήμια, εξέτασαν στοιχεία που αφορούσαν περισσότερες από 334.000 γυναίκες, ηλικίας 35 εώς 70 ετών από δέκα χώρες της Ευρώπης και όπως διαπιστώθηκε, περίπου 12.000 εξ' αυτών είχαν εκδηλώσει καρκίνο του μαστού. 

Όπως προέκυψε από την ανάλυση, ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού τετραπλασιαζόταν
για κάθε επιπλέον ποτήρι κρασί ή μπύρας, σε ημερήσιο επίπεδο, ενώ η «φάση της ζωής» και ο αριθμός των ετών που μια γυναίκα καταναλώνει αλκοόλ, φαίνεται να επηρεάζουν τον κίνδυνο νόσησης.

Επίσης, όσο μεγαλύτερο διάστημα πίνει μια γυναίκα, τόσο μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει, ειδικά αν η κατανάλωση αλκοόλ έχει ξεκινήσει πριν την πρώτη εγκυμοσύνη. 

Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι το αλκοόλ αυξάνει τις πιθανότητες τόσο των ορμονο-αρνητικών, όσο και των ορμονο-θετικών καρκίνων του μαστού. 

«Η καθημερινή
 κατανάλωση ενός ποτηριού κρασιού ή μπύρας αναλογεί σε αύξηση του κινδύνου κατά 1%. Αν τα ποτήρια γίνουν δύο σε καθημερινή βάση, τότε ο κίνδυνος ανεβαίνει στο 4% και φυσικά ο κίνδυνος συνεχίζει να αυξάνει, όσο αυξάνεται και η ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνεται. Όμως, τα καλά νέα είναι ότι, το αλκοόλ είναι ένας τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου, δηλαδή μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει συνήθειες και να μειώσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Μαρία Ντολόρες Χιρλακ.


                            
                                                                          Τέτα Πατουχέα

Το να διακόπτει κανείς το βιολογικό ρολόι που ρυθμίζει την φυσιολογία του οργανισμού καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, δουλεύοντας τη νύχτα, με λίγη και όχι καλή ξεκούραση, αυξάνει τον κίνδυνο να αναπτύξει έναν καρκινικό όγκο, και ιδίως στον μαστό σε ό,τι αφορά τις γυναίκες.
του Φώτη Σμυρνή Register to read more...