Μπορεί να υπάρξει φυσική αποκατάσταση του γυναικείου στήθους χωρίς σιλικόνη;

«Ναι», απαντούν Έλληνες γιατροί που παρουσίασαν τη μέθοδό τους στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής, στο Σικάγο των ΗΠΑ.
«Εκμηδενίζουμε διεγχειρητικά προβλήματα και μετεγχειρητικές επιπλοκές, όπως τη μερική νέκρωση του κρημνού ή τη νέκρωση λίπους», υποστηρίζει ο πλαστικός χειρουργός Δρ Ανδρέας Γραββάνης, επικεφαλής των γιατρών της ομάδας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεννηματάς» και συνεχίζει: «Το σημαντικότερο είναι ότι ο προεγχειρητικός έλεγχος που πραγματοποιούμε πριν από την χειρουργική επέμβαση, μας εξασφαλίζει έναν κρημνό DIEP με την καλύτερη δυνατή αιμάτωση και ο επανορθωτικός χειρουργός μπορεί να εστιάσει απερίσκεπτα στη διαμόρφωση όγκου και σχήματος του νεο-μαστού, στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, τελικό ζητούμενο από τις ασθενείς μας».

Oι κρημνοί των διατιτραινουσών αρτηριών (perforator flaps) έφεραν πριν από μερικά χρόνια επανάσταση στην αποκατάσταση ιστικών ελλειμμάτων, καθώς εξασφαλίζουν ελάχιστη νοσηρότητα από τη δότρια περιοχή.
Με αυτόν τον τρόπο κρημνοί, όπως το DIEP (Deep Inferior Epigastric perforator, διατιτραίνων κοιλιακός κρημνός) και το GAP (Gluteal artery perforator, διατιτραίνων γλουτιαίος κρημνός) είναι μέθοδοι εκλογής για αποκατάσταση μαστού χωρίς ενθέματα σιλικόνης.

source link Το κρισιμότερο σημείο της μικροχειρουργικής αποκατάστασης είναι η επιλογή της καλύτερης αγγειακής διατιτρώσας, μέσα από την οποία θα γίνεται η αιμάτωση του ιστού, ο οποίος θα μεταφερθεί για να αποκαταστήσει τον μαστό.
Μέχρι σήμερα μέθοδος εκλογής για τους χειρουργούς είναι η προεγχειρητική αξονική αγγειογραφία, με τη βοήθεια της οποίας εντοπίζεται η κυρίαρχη αρτηριακή διατιτρώσα.
Ο Δρ Γραββάνης και οι συνεργάτες του εισήγαγαν τον όρο Navy Rotc Essay Help «Σύμπλεγμα διατιτρώσας» (perforator-complex), σύμφωνα με τον οποίο η διατιτρώσα αποτελείται από τη διατιτραίνουσα-αρτηρία και τη διατιτραίνουσα-φλέβα: «Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειονότητα των προβλημάτων αιματώσεως του κρημνού προέρχονται από το φλεβικό σκέλος του, αποφασίσαμε να επιλέγουμε το σύμπλεγμα-διατιτρώσας με βάση την κυρίαρχη φλεβική διατιτρώσα και όχι με βάση την κυρίαρχη αρτηριακή-διατιτρώσα, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα».
Προεγχειρητικά οι ασθενείς υποβάλλονται σε αξονική αγγειογραφία για τον εντοπισμό των 2-3 καλύτερων αρτηριακών-διατιτρωσών και στη συνέχεια μελετάται με υπέρηχο Duplex η συνοδός φλεβική-διατιτρώσα αυτών.
click here Η μέθοδος αυτή ονομάστηκε «Αξονικά καθοδηγούμενη Υπερηχογραφία» (CT-guided Ultrasonography).

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top