Το πρόβλημα της θεραπευτικής αντιμετώπισης της φυματίωσης εμφανίζεται ιδιαίτερα οξυμένο.  Η εμφάνιση της πολυανθεκτικής μορφής της νόσου, η οποία αντιστέκεται στα φάρμακα, καθιστά πολύ δύσκολη την εκρίζωσή της.
Αν και τα κρούσματα της πολυανθεκτικής φυματίωσης είναι ελάχιστα στη χώρα μας, ο κίνδυνος είναι μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς ότι ένας ασθενής που θα προβληθεί από αυτή τη μορφή της νόσου θα μολύνει 1-2 άτομα το μήνα και 15-20 το χρόνο.

Θεραπεία

Σύμφωνα με τον go here καθηγητή πνευμονολογίας Δημοσθένη Μπούρο, «η αντιμετώπιση της φυματίωσης γίνεται με τη λήψη 3-4 φαρμάκων καθημερινά για μία περίοδο 6-12 μηνών. Επειδή οι ασθενείς δε συνεργάζονται και δεν παίρνουν κανονικά όλα τους τα φάρμακα, το μυκοβακτήριο της φυματίωσης αναπτύσσει αντοχή στα φάρμακα».
Στη θεραπεία της φυματίωσης χρησιμοποιούνται* αντιβιοτικά για την εξόντωση των βακτηρίων. 
Η αποτελεσματική θεραπεία της νόσου δεν είναι εύκολη λόγω της ασυνήθιστης δομής και χημικής σύστασης του κυτταρικού τοιχώματος του μυκοβακτήριου. Το κυτταρικό τοίχωμα εμποδίζει την απορρόφηση των φαρμάκων και καθιστά τα αντιβιοτικά αναποτελεσματικά.
Τα δύο αντιβιοτικά που χρησιμοποιούνται περισσότερο απ' όλα είναι η click here ισονιαζίδη και η ριφαμπικίνη.
Η θεραπευτική αγωγή μπορεί να διαρκέσει μήνες.
Στη θεραπεία της http://www.aroundlife.net/academic-writing-company/ λανθάνουσας φυματίωσης χρησιμποποιείται συνήθως ένα μεμονωμένο αντιβιοτικό.
Η ενεργός φυματίωση θεραπεύεται καλύτερα με συνδυασμό αντιβιοτικών προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος τα βακτήρια να αναπτύξουν ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά.
Στους ανθρώπους με λανθάνουσες λοιμώξεις χορηγείται επίσης θεραπευτική αγωγή με σκοπό να προληφθεί η μελλοντική ανάπτυξη ενεργούς φυματίωσης.

http://www.mdpartner.com.pl/?cv-writing-service-us-san-diego Να υπενθυμίσουμε πως η φυματίωση είναι μια απειλητική για τη ζωή λοίμωξη, που σκοτώνει κάθε χρόνο περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.


* Τα στοιχεία ελήφθησαν από τη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top