Το κάπνισμα είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου για στεφανιαία νόσο, παρ' όλα αυτά συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη συνήθεια για τους Έλληνες.  Η πλειονότητα των καπνιστών που έχουν εκδηλώσει έμφραγμα ή ασταθή στηθάγχη, δηλαδή  follow site οξύ στεφανιαίο σύνδρομο, διακόπτει το κάπνισμα παροδικά, για ένα μικρό χρονικό διάστημα μετά το συμβάν.
Οι περισσότεροι όμως από αυτούς αρχίζουν πάλι το κάπνισμα μέσα σε ένα τρίμηνο, έστω κι αν το επαναλαμβανόμενο κάπνισμα μετά την έξοδο από το νοσοκομείο από καρδιακή προσβολή, μπορεί να αποβεί μοιραίο: αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου στους ασθενείς κατά 5 φορές περισσότερο.

http://www.hdiresource.com/creative-writing-courses-dublin/ Αμερικανική έρευνα

Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν πως οι ασθενείς που άρχισαν να καπνίζουν και πάλι μετά από στεφανιαία σύνδρομα, είχαν έντονο πόνο στο στήθος τους και αύξησαν τις πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε ένα χρόνο.
Σύμφωνα με τον  follow url Δρ. Ντέιβιντ Κατζ, καθηγητή Παθολογίας του Πανεπιστήμιου της Αϊόβα, "η υποτροπή είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τη μακροπρόθεσμη επιβίωση μετά από έμφραγμα".
Στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο get link Κολλέγιο Ιατρικής του Iowa Carver συμμετείχαν 1.294 καπνιστές ασθενείς. Μετρήθηκε η επίδραση του καπνίσματος μετά τη διαταραχή στην καρδιά τους, για να δουν πως οι άνθρωποι μετά το νοσοκομείο ήταν επιρρεπείς σε μια καρδιακή υποτροπή.
Με το τέλος της έρευνας οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως όσο πιο γρήγορα ένας ασθενής ξαναρχίζει το κάπνισμα τόσο πιο πιθανό είναι να πεθάνει μέσα σε ένα χρόνο. Αν όμως μείνει μακριά από το κάπνισμα για τουλάχιστον 6 μήνες, τότε μπορεί να νικήσει τον εθισμό. 

Διέκοψαν το κάπνισμα

Σύμφωνα με μελέτη του follow link Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας, το ποσοστό της υποτροπής του καπνίσματος μετά το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο (οξύ καρδιακό επεισόδιο) είναι ανησυχητικά υψηλό στον ελληνικό πληθυσμό.
Η μελέτη, με θέμα «Η συμπεριφορά των Ελλήνων καπνιστών μετά από οξύ στεφανιαίο σύνδρομο», βασίστηκε σε ένα δείγμα 420 ασθενών (320 άνδρες- 100 γυναίκες, ηλικίας 58,2+14,3 χρόνων) οι οποίοι ήταν ενεργοί και φανατικοί καπνιστές.
Με τη βοήθεια εξειδικευμένης βοήθειας από το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος όλοι οι ασθενείς διέκοψαν το κάπνισμα σε διάστημα που κυμαινόταν από 3-12 μήνες. 
Το 53,1% των ασθενών σταμάτησε το κάπνισμα μέσα στους πρώτους 3 μήνες μετά το επεισόδιο και το 61,43% μέσα στους 12 μήνες.
Στο 90% από αυτούς η κατανάλωση νικοτίνης ήταν λιγότερη μετά το επεισόδιο απ' ότι πριν.


Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top