«Υπάρχουν μέρες που δεν μπορώ να σηκωθώ από το κρεβάτι». «Είναι πολύ δύσκολο κάθε μέρα να ζεις με τον πόνο».

«Θέλω να κάνω ένα περίπατο σε ένα πάρκο, αλλά δεν μπορώ! Δεν με αφήνει η ασθένεια»...
Λίγα λόγια από ανθρώπους που πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα (ΡΑ).
Custom Research Papers No Plagerism Η ρευματοειδής αρθρίτιδα «στοιχειώνει» την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών, καθώς απλές καθημερινές κινήσεις, όπως το να ντυθούν, να ετοιμάσουν φαγητό για την οικογένεια ή να σηκώσουν ένα ποτήρι νερό, είναι ένας «Γολγοθάς»!
enter Πρόκειται για μια χρόνια αυτοάνοση νόσο, η οποία προκαλεί πόνο, διόγκωση, δυσκαμψία και απώλεια της λειτουργικότητας των αρθρώσεων, ενώ μπορεί να προσβάλει και άλλα όργανα του σώματος, όπως http://www.goldlemon.hu/history-of-ice-hockey-homework-help/ αγγεία, πνεύμονες, καρδιά κ.α.
Ονομάζεται και watch «ρευματισμοί των άρθρων», μιας και προσβάλλει κυρίως τις αρθρώσεις. Οι αρθρώσεις που επηρεάζονται είναι κυρίως αυτές των χεριών και των ποδιών, ενώ μπορούν επίσης να επηρεαστούν αυτές των γονάτων, των ώμων και των γοφών.
Στη Ελλάδα περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι υποφέρουν από ρευματοειδής αρθρίτιδα, με τις γυναίκες να την εμφανίζουν με τριπλάσια συχνότητα από ό,τι οι άντρες.
http://www.sanicer.com/?phd-thesis-on-genomes

http://www.sodascore.com/communication-research-proposal/ communication research proposal Λάθος σύνδεση
Παλιότερα, οι επιστήμονες είχαν λανθασμένα συνδέσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα με την τρίτη ηλικία.
Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις τα πρώτα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν μεταξύ της 4ης και 5ης δεκαετίας. Βέβαια, υπάρχει και η follow link «νεανική ρευματοειδής αρθρίτιδα» (ΝΡΑ) που εμφανίζεται πριν το 16ο έτος της ηλικίας.
Η ρευματοειδής αρθρίτιδα, στις περισσότερες περιπτώσεις, αρχίζει προοδευτικά επηρεάζοντας διάφορες αρθρώσεις. Πολύ σπάνια αρχίζει απότομα με οξύ τρόπο επηρεάζοντας ταυτόχρονα πολλές αρθρώσεις.
Οι αρθρώσεις του ασθενή επηρεάζονται με συμμετρικό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως όταν επηρεαστεί μια άρθρωση στη μια πλευρά του σώματος, επηρεάζεται και η αντίστοιχη άρθρωση στη άλλη πλευρά. Οι go to site αρθρώσεις που προσβάλλονται, παρουσιάζουν πόνο και δυσκαμψία, ιδιαίτερα το πρωί μετά από το ξύπνημα. Χαρακτηρίζονται από μια έντονη φλεγμονή με πρήξιμο και μείωσης της λειτουργικότητας και της κινητικότητας της άρθρωσης.

Αιτίες
Παρά τις σημαντικές προόδους στον τομέα της επιστημονικής έρευνας, έως σήμερα δεν έχουν εντοπιστεί τα αίτια εμφάνισης της νόσου, ωστόσο μελετώνται διάφορες θεωρίες. Ορισμένα γονίδια παίζουν ρόλο στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, αν και δεν αναπτύσσουν την νόσο όλοι όσοι έχουν αυτά τα γονίδια. Επίσης, κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν ότι μεταβολές ή ανεπάρκεια σε ορισμένες ορμόνες, μπορούν να υποβοηθήσουν την ρευματοειδή αρθρίτιδα σε κάποιον που έχει τα γονίδια και το «ερέθισμα».
Πλήρης ίαση για την ΡΑ δυστυχώς δεν υπάρχει, όμως η φαρμακευτική αγωγή, σε συνδυασμό με τη συνιστώμενη φυσικοθεραπεία, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα συμπτώματα και να αναχαιτίσει την περαιτέρω εξέλιξη της νόσου, βοηθώντας έτσι τον πάσχοντα να συνεχίσει να έχει φυσιολογικό τρόπο ζωής.

Θεραπεία
Η θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας θεωρείται πιο επιτυχής όσο πιο πρώιμη είναι η διάγνωση, ώστε να αρχίσει έγκαιρα η επιθετική θεραπεία πριν από τη λειτουργική επιδείνωση και τη μη αναστρέψιμη βλάβη της άρθρωσης.

αυτοάνοση νόσο

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top