Ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος (Σ.Ε.Λ.) είναι μια χρόνια, συστηματική, φλεγμονώδης πάθηση που ανήκει στην κατηγορία των ρευματικών παθήσεων.

Ο Σ.Ε.Λ. είναι χρόνια click φλεγμονώδης Ρευματική Πάθηση και αποτελεί διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, δηλαδή του συστήματος άμυνας του οργανισμού, γνωστή ως go site αυτοάνοση συστηματική νόσος.
Εκτός από το Σ.Ε.Λ υπάρχει και ο δερματικός ή Δισκοειδής Λύκος, ο οποίος όμως είναι διαφορετικής και πιο ήπιας μορφής.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι προσβάλλει μόνο τις go here αρθρώσεις και τους μυς, αλλά και το δέρμα, τα νεφρά, το http://www.hdwallpap.com/essays-to-buy-for-cheap/ νευρικό σύστημα, τους watch πνεύμονες, την http://blog.tylerbell.net/college-paper-writer-employment/ καρδιά και τα αιμοποιητικά όργανα. Εκτός από τη μορφή του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου υπάρχει και ο δερματικός ή Δισκοειδής Λύκος ο οποίος είναι χρόνιος, οδηγεί στη δημιουργία ουλών και μπορεί να αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά του Σ.Ε.Λ.

Προσβάλλει κυρίως γυναίκες μεταξύ 18 και 45 ετών που ανήκουν στη μαύρη φυλή και σε ομάδες Ασιατών, Βόρειων Αμερικανών, Ινδιάνων, απ' ό,τι σε άτομα της λευκής φυλής.

Συμπτώματα

Μολονότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι τύποι συμπτωμάτων του Σ.Ε.Λ., από τα πιο συνηθισμένα είναι: πυρετός, αδυναμία, κόπωση ή απώλεια βάρους, εξάνθημα του δέρματος, αρθραλγίες στα δάκτυλα των χεριών, τους αγκώνες, τα γόνατα ή τους αστραγάλους, διόγκωση λεμφαδένων, ανορεξία, χαμηλή θερμοκρασία, τριχόπτωση, ναυτία και εμετό.

Ο γιατρός αφού εξετάσει προσεκτικά τον ασθενή θα του προτείνει να κάνει μια σειρά αιματολογικών εξετάσεων (γενική αίματος, αντι-ΑΝΑ, βιοχημικές), ακτινογραφία θώρακος ίσως και ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Η νόσος αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή, ανάπαυση, ισορροπημένο διαιτολόγιο και όχι έκθεση στον ήλιο.

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top