"Θεέ μου τι ντροπή! Έχω πολλά αέρια και δεν μπορώ να το πω σε κανέναν".
Μπορεί μερικές εκδηλώσεις του οργανισμού μας να έχουν "ενοχοποιηθεί" και να θεωρούνται όχι μόνο ενοχλητικές αλλά και ντροπή, παρ' όλα αυτά δεν αποτελούν παρά συμπτώματα κάποιων προβλημάτων υγείας.
http://www.proudlyjesus.com/?best-dedication-for-dissertation - modify the way you do your homework with our appreciated service Enjoy the benefits of qualified writing help available here Discover Το πρήξιμο, η φουσκωμένη κοιλιά (τυμπανισμός ή διάταση κοιλιάς), η κοιλιά σαν πέτρα είναι αρκετά συνηθισμένα φαινόμενα, αφού ένας στους 10 ανθρώπους παραπονιέται για σχετικά προβλήματα και επηρεάζεται η συμπεριφορά του (το ένα τέταρτο όσων υποφέρουν, δηλώνουν ότι μειώνεται η καθημερινή τους δραστηριότητα).

Need web content that explains how your products, services and processes work? Hire the UK's number 1 provider of http://www.tgssecure.com/?a-dissertation-upon-roast-pig-essayist-crosswords. That's me «Διάταση κοιλιάς» - «Μετεωρισμός»

Είναι διαφορετικές εκδηλώσεις, μπορεί να παρουσιαστούν μαζί και οφείλονται στις ίδιες αιτίες.  

Our company delivers brilliant quality essay writing help, so you are welcome to place your order. Trust the professionals! How to http://kazamdo.com/?essays-for-sale-one-pages online «Διάταση κοιλιάς»: αυξάνεται η περιμέτρος της κοιλιάς.
Who can I source url for me? Where can I buy an essay? Now hiring- get paid to write academic papers! Write custom essays for pay! The internet «Μετεωρισμός»: υπάρχει το αίσθημα της αυξημένης κοιλιακής πίεσης.

Hire essay writers online from the best http://www.motoscarlos.es/?research-paper-computer-science company! Special November Discount. Price starts at per page! Limited October Offer! Αιτίες

Αυξημένη κατάποση αέρα, που είναι νευρική συνήθεια
Δυσκοιλιότητα
Ευερέθιστο έντερο 
Δυσανεξία στη λακτόζη 
Υπερβολική λήψη τροφής 
Μερική εντερική απόφραξη
Υπερανάπτυξη βακτηριδίων στο λεπτό έντερο
Αύξηση των εντερικών αερίων
Όγκοι οωθηκών ή ο ασκίτης (σε μικρότερη συχνότητα)

world war 2 facts homework help Chemistry Quiz Help Papers doctoral dissertation help hays what should i write my descriptive essay on 1) Λειτουργικές διαταραχές του γαστρεντερικού σωλήνα

O μετεωρισμός συνήθως εκδηλώνεται σε ανθρώπους με ευερέθιστο έντερο. Είναι εντονότερος μετά τα γευμάτα, με κυμαινόμενη βαρύτητα, μεγαλύτερη ένταση τις βραδυνές ώρες και βελτίωση στη διάρκεια της νύχτας.
Σε σοβαρές περιπτώσεις, αναγκάζονται να χαλαρώσουν τα ρούχα τους και κάποιες φρές οι γυναίκες να εμφανίζουν εικόνα εγκύου.

dissertation report on brand loyalty Who Can I Get To Write My Paper For Me essays about the holocaust columbia dissertation 2) Κινητικές διαταραχές του εντέρου

Η κινητικότητα του εντέρου προϋποθέτει φαινόμενα ηλεκτρομυϊκής δραστηριότητας, συσταλτικότητας, ελαστικότητας, τόνου και μεταφοράς του περιεχομένου του.
Οποιαδήποτε διαταραχή αυτών των φαινόμενων μπορεί να προκαλέσει μετεωρισμό και παρατηρείτε συχνά επίσης σε ανθρώπους με ευερέθιστο έντερο.
Η κακή διατροφή, η κακή ενυδάτωση και η έλλειψη άσκησης μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα και να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

site - professional and affordable paper to make easier your education Instead of worrying about term paper writing find the necessary 3) Ορμονική ισορροπία

Διαταραχές στη λειτουργία του εντέρου παρατηρείται σε αρκετές γυναίκες που βρίσκονται στη φάση της έμμηνου ρύσης, κάτι που πιθανώς σημαίνει πως η ορμονική ισορροπία επηρεάζει την εμφάνιση του μετεωρισμού.
Το πρόβλημα επιβαρύνεται σημαντικά όταν συνυπάρχει ευερέθιστο έντερο και δυσκοιλιότητα.

see: Polished Paper is a trusted provider of Essay editing services online. Our essay editors & proofreader provide 24/7 service. 4) Σπλαχνική υπερευαισθησία

Σε γυναίκες σε follow - Papers and essays at most attractive prices. 100% non-plagiarism guarantee of unique essays & papers. Benefit from our προεμμηνορροϊκή περίοδο (λίγο πριν αδιαθετήσουν) και σε ανθρώπους με ευερέθιστο έντερο έχει διαπιστωθεί υπερευαισθησία των σπλαγχνικών νευρώνων σε όλο το γαστρεντερικό, η οποία πιθανόν προκαλεί μόνο μετεωρισμό.

5) Παχυσαρκία

Οι παχύσαρκοι και ειδικά εκείνοι με δείκτη μάζας σώματος >30 kg ⁄m2, εκτός από δυσπεψία και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, εμφανίζουν πολύ συχνά μετεωρισμό, ανεξάρτητα από το φύλο τους, την ηλικία, την κατανάλωση αλκοόλ ή το κάπνισμα.

6) Δυσανεξία στη λακτόζη

Προκαλεί μετεωρισμό και κοιλιακή διάταση σε ένα δυσανεκτικό άτομο.

7) Κατάποση αέρα

Η νευρικότητα και το άγχος, η γρήγορη κατανάλωση τροφής και υγρών, η χρήση καλαμακιού ή το συχνό μάσημα τσίχλας κάνει πολλούς ανθρώπους να καταπίνουν μεγάλες ποσότητες αέρα.
Οαέρας διακινείται δύσκολα από το έντερο και συχνά δημιουργεί διάταση της κοιλιάς.

8 ) Ο ρόλος των εντερικών αερίων

Το λεπτό έντερο περιέχει ένα μείγμα μιας ποικιλίας αερίων που αυξάνονται λόγω κατάποσης αέρα ή υπερπαράγονται κατά την πέψη ή απορροφούνται λιγότερο λόγω απόφράξης. Κατά την σύκγριση με υγιή άτομα (χωρίς μετεωρισμό ή διάταση), σε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί με διάφορες τεχνικές μέτρησης των αερίων του εντέρου, οι πάσχοντες από ευερέθιστο έντερο, δεν είχαν καμία διαφορά σε ότι αναφορά την ποσότητα αερίων στο έντερό τους. Σε όσους διαπιστώθηκε αυξημένη ποσότητα, μπορεί περιστασιακά να προκάλεσε μετεωρισμό, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί τον κυρίαρχο αιτιολογικό παράγοντα στην πλειονότητα των ασθενών.

Ωστόσο παρά τη φυσιολογική ποσότητα, οι πάσχοντες από ευερέθιστο έντερο έχουν παθολογική διακίνηση των αερίων, με αποτέλεσμα την κατακράτησή τους και το μετεωρισμό. Έχει διαπιστωθεί ότι γι αυτό δεν ευθύνεται τόσο η ποσότητα του γεύματος αλλά η χημική του σύσταση κατά την παραμονή του στην νήστιδα. Έτσι οι τροφές πλούσιες σε λίπος, το λάχανο, το κουνουπίδι και τα κακοβρασμένα όσπρια προκαλούν αυξημένη παραγωγή αερίων.

9) Eντερική χλωρίδα

Μια ισσοροπημένη εντερική χλωρίδα είναι απαραίτητη για την πέψη, την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τη τροφή, την αποβολή τοξικών ουσιών απο τον οργανισμό και την προστασία από τα παθογόνα μικρόβια.
H εντερική χλωρίδα, δηλαδή το σύνολο των μικροβίων που ζουν σε ένα υγιές έντερο:
 1. βοηθούν την πέψη της τροφής
 2. την απορρόφηση των διάφορων θρεπτικών συστατικών 
 3. προστατεύουν το πεπτικό σύστημα από τους παθογόνους οργανισμούς που καταλήγουν στο έντερο μέσω των τροφών 
 4. λειτουργούν σαν «ασπίδα» για την άμυνα του οργανισμού, ώστε οι παθογόνοι οργανισμοί να μην διαπεράσουν την μεμβάνη του εντέρου και από εκεί μεταφερθούν σε όλο το σώμα.
Τι επηρεάζει την εντερική χλωρίδα
* το άγχος,
* η ψυχολογική πίεση,
* διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα,
* οι κακές διατροφικές συνήθειες.
Με αυτόν τον τρόπο γίνεται υπερανάπτυξη παθολογικών βακτηριδίων στο έντερο, που αντικαθιστούν τα «καλά μικρόβια», παράγουν μεθάνιο, επιβραδύνουν τη διέλευση του περιεχομένου του εντέρου και προκαλούν μετεωρισμό και διάταση της κοιλιάς.

Διάγνωση

Ο μετεωρισμός και η διάταση της κοιλιάς οφείλονται κυρίως σε λειτουργικές διαταραχές του πεπτικού, άμεσα επηρεαζόμενες από τη διατροφή.
Αν ο ασθενής αλλάξει διατροφή και τα φαινόμενα συνεχιστούν, τότε θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις ώστε να αποκλειστούν:
 • οι όγκοι της κοιλιάς και κυρίως των ωοθηκών,
 • η ασκίτης, η
 • διαλείπουσα ή ημόνιμη απόφραξη του εντέρου.
Μελέτη εντέρων
1. Πνευμοπληθυσμογραφία
2. Έκπλυση με αργό
3. Ακτινογραφία κοιλιάς σε όρθια θέση
4. Αξονική τομογραφία.
Τεχνικές για τη μελέτη των αερίων του εντέρου.

Θεραπεία 

Δεν υπάρχουν ειδικά φάρμακα.
Η θεραπεία είναι καθαρά διατροφική.

Πώς αντιμετωπίζεται η δυσκοιλιότητα: αφού η δυσκοιλιότητα επηρεάζει άμεσα, βασικός στόχος παραμένει να αντιμετωπιστεί. Γι' αυτό προτείνεται προσθήκη στο φαγητό περισότερων φυτικών ινών, με κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και προϊόντων ολικής άλεσης και αρκετού νερού.
Πώς αντιμετωπίζεται η δυσανεξία στη λακτόζη: προτείνεται η χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων με χαμηλή ποσότητα ή καθόλου λακτόζη. Τα εναλλακτικά γαλακτοκομικά προιόντα με σόγια που μπορεί να χρησιμοποιηθούν, ενδέχεται να αυξήσουν τον μετεωρισμό.
Ακόμη, προτείνεται:
 1. η μείωση των μεγάλων και υπερβολικά λιπαρών γευμάτων,
 2. η διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους,
 3. η μείωση της κατανάλωσης αεριούχων ποτών και αλκοόλ,
 4. η συστηματική χρήση τροφίμων με προβιοτικά* (ειδικούς ζωντανούς μικροοργανισμούς, αντίστοιχους με αυτούς που αποτελούν την εντερική χλωρίδα). Αποκαθιστούν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας και μειώνουν τον μετεωρισμό,
 5. το αργό μάσημα της τροφής με κλειστό στόμα, το μην μάσημα τσίχλας και η αποφυγή του ύπνου μετά από το γεύμα,
 6. η πόση αφεψημάτων με γλυκάνισο ή φασκόμηλο μετά απο το γεύμα.
 7. ο περιορισμός της κατανάλωσης γαλακτοκομικών, σόγιας, καλαμποκιού, αγγουριού, πιπεριάς, ραπανακιών, ρεβιθιών, φακής, μήλων
 8. η αποφυγή βρώσης μπρόκολου, κουνουπιδιού, λάχανου Βρυξελλών, λάχανου γενικώς, ωμών κρεμμυδιών, φασολιών, μπιζέλιων.
* Τα κυριότερα προβιοτικά τρόφιμα είναι τα προβιοτικά γιαούρτια και τα ρευστά όξινα γάλατα (περιέχουν βακτήρια των γενών Lactobacillus και Bifidobacterium).
Σύμφωνα με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής για να είναι ένα τρόφιμο προβιοτικό, η προβιοτική του καλλιέργεια πρέπει να είναι παρούσα με τη μορφή ζωντανών κυττάρων σε ποσότητες 100.000.000/γραμμάριο προιόντος και να παραμείνει ζωντανή μέχρι την ημερομηνία λήξης του προϊόντος στο οποίο περιέχεται.


Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

 • Prev
 • Sponsored Section
Scroll to top