Μελλοντικά, φάρμακα που περιέχουν ουσίες από το φρούτο κόκκινο μύρτιλο, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου, και ιδιαίτερα αυτόν του παχέως εντέρου. Επίσης, το συγκεκριμένο φρούτο έχει υποδειχθεί συχνά ως ένα όπλο ενάντια στις ουρολοιμώξεις, μα η χρησιμότητά του μπορεί να φανεί και σε άλλες περιπτώσεις.
Ορισμένοι Αμερικανοί ερευνητές χορήγησαν εκχυλίσματα μύρτιλου σε πειραματόζωα ποντίκια με όγκο στο παχύ έντερο. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως οι όγκοι μειώνονταν, τόσο σε αριθμό, όσο και σε διαστάσεις! Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στην 250η εθνική συνάντηση της Αμερικανικής Χημικής Ένωσης στη Βοστόνη. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αντικαρκινικής ένωσης των ΗΠΑ, ένας στους 20 Αμερικανούς προβλέπεται να αναπτύξει καρκίνο του παχέως εντέρου κάποια στιγμή της ζωής του.
 
Αν και έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, ο όγκος στο παχύ έντερο εξακολουθεί να είναι η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις ΗΠΑ. Ορισμένες ελπιδοφόρες έρευνες, καθοδηγούμενες από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, διαπίστωσαν ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο πως οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα εκχυλίσματα του κόκκινου μύρτιλου, μπορεί να σκοτώσουν επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα του παχέως εντέρου.
 
Η συγκεκριμένη ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε στα ποντίκια, ισοδυναμεί με ένα φλιτζάνι ημερησίως από εκχυλίσματα κόκκινου μύρτιλου, που θα μπορούσε να παίρνει και ένας άνθρωπος. Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν, πως αν η ποσότητα αυτή δίνονταν σε κανονική μορφή χυμού φρούτων, θα έχανε ορισμένες ευεργετικές ουσίες που βρίσκονται στη φλούδα του κόκκινου μύρτιλου.
 
Του Φώτη Σμυρνή

 

go Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

here «Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

go to link Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

source link Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

watch Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top