Μελλοντικά, φάρμακα που περιέχουν ουσίες από το φρούτο κόκκινο μύρτιλο, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση διαφόρων μορφών καρκίνου, και ιδιαίτερα αυτόν του παχέως εντέρου. Επίσης, το συγκεκριμένο φρούτο έχει υποδειχθεί συχνά ως ένα όπλο ενάντια στις ουρολοιμώξεις, μα η χρησιμότητά του μπορεί να φανεί και σε άλλες περιπτώσεις.
Ορισμένοι Αμερικανοί ερευνητές χορήγησαν εκχυλίσματα μύρτιλου σε πειραματόζωα ποντίκια με όγκο στο παχύ έντερο. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως οι όγκοι μειώνονταν, τόσο σε αριθμό, όσο και σε διαστάσεις! Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στην 250η εθνική συνάντηση της Αμερικανικής Χημικής Ένωσης στη Βοστόνη. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αντικαρκινικής ένωσης των ΗΠΑ, ένας στους 20 Αμερικανούς προβλέπεται να αναπτύξει καρκίνο του παχέως εντέρου κάποια στιγμή της ζωής του.
 
Αν και έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, ο όγκος στο παχύ έντερο εξακολουθεί να είναι η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στις ΗΠΑ. Ορισμένες ελπιδοφόρες έρευνες, καθοδηγούμενες από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, διαπίστωσαν ύστερα από εργαστηριακό έλεγχο πως οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στα εκχυλίσματα του κόκκινου μύρτιλου, μπορεί να σκοτώσουν επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα του παχέως εντέρου.
 
Η συγκεκριμένη ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε στα ποντίκια, ισοδυναμεί με ένα φλιτζάνι ημερησίως από εκχυλίσματα κόκκινου μύρτιλου, που θα μπορούσε να παίρνει και ένας άνθρωπος. Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν, πως αν η ποσότητα αυτή δίνονταν σε κανονική μορφή χυμού φρούτων, θα έχανε ορισμένες ευεργετικές ουσίες που βρίσκονται στη φλούδα του κόκκινου μύρτιλου.
 
Του Φώτη Σμυρνή

Dissertation organization tools Are Essay here Writing Services Safe phd thesis collection of papers sno isle homework help now.  

Looking for cheap, high-quality content writers? Das Writing Services, a professional source or agency in India provides engaging web Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

where can i buy quarterly essay see url Theme Skins republican herald homework helpline top college admissions essays «Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Essay Writing Service UK - 100% original, plagiarism free essays, assignments & dissertations. Trusted, confidential and secure http://www.velerosa.it/professional-essay-writer-confession/ service. Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Posts about http://www.educatoys.ro/?bristol-university-essay-writing-help written by Product Identification Solutions Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Algebra, learn about algebra, get lessons, get http://www.praphas.com/?homework-from-home at Arithmetic.com Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top