Η συγγραφέας Ιωάννα Λάκα επισκέφθηκε, στο Περιστέρι, τον γυναικολόγο Σωτήρη Χουρσόγλου, και συζήτησαν για ένα θέμα που απασχολεί πολλά ζευγάρια, την υπογονιμότητα και τη σπερματέγχυση.

 

dissertation theoretical framework – Τι εννοούμε λέγοντας υπογονιμότητα;

“Ως υπογονιμότητα ορίζουμε την αποτυχία σύλληψης ενός ζευγαριού το οποίο συνευρίσκεται ερωτικά με ικανοποιητική συχνότητα σε κάθε κύκλο, για μια περίοδο ενός χρόνου, εφόσον η υποψήφια μητέρα είναι κάτω από 35 ετών. Αν η γυναίκα είναι μεγαλύτερη από 35 χρόνων, τότε η περίοδος δοκιμασίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 6 μήνες”.

http://www.sgomentocomics.com/graduate-school-admissions-essay-personal-statement/ – Ποια είναι τα αίτια – εμπόδια που ένα ζευγάρι δεν μπορεί να αποκτησει παιδί;

“Τα αίτια είναι τα εξής: Προβλήματα σε σχέση με τα ωάρια ή προβλήματα με το σπέρμα ή ενδομητρίωση”.

Buy College Reports – Τι ακριβώς συμβαίνει όταν υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με τα ωάρια;

“Συνήθως αναφερόμαστε σε γενετικά ελλείμματα (χρωμοσωμικές ελλείψεις ή γονιδιακά σφάλματα) ή χειρουργική αφαίρεση των ωοθηκών στο παρελθόν ή πρώιμη ανεπάρκεια των ωοθηκών και τέλος βλάβη των ωοθηκών από χημειοθεραπεία”.

http://tahupac.org/cv-writing/ – Όταν λέμε στειρότητα στους άνδρες, τι ακριβώς εννοούμε;

“Για να είναι ο άνδρας γόνιμος, πρέπει οι όρχεις του να παράγουν σπέρμα. Οι όρχεις είναι οι αδένες που παράγουν το σπέρμα και την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη. Τα αίτια που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση είναι χρωμοσωμικά ή γενετικά ή ελλείψεις ή αδυναμία καθόδου των όρχεων ή χειρουργική αφαίρεση των όρχεων ή παρωτίττιδα (μαγουλάδες) ή χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία”.

follow – Η σπερματέγχυση είναι μία πολύ δημοφιλής μέθοδος τεχνητής γονιμοποίησης. Ποιες οι τεχνικές που διατίθενται για την προετοιμασία του σπέρματος για σπερματέγχυση;

“Όλες οι τεχνικές αφορούν τον διαχωρισμό του σπέρματος από το σπερματικό υγρό. Όσο αφορά τη γυναίκα, με δεδομένο πως το ωάριο επιβιώνει για 12 με 24 ώρες μετά την ωοθυλακιορρηξία, ιδιαίτερη σημασία έχει η επιλογή της στιγμής, που θα γίνει η σπερματέγχυση. Για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου χρησιμοποιούμε την υπερηχογραφική παρακολούθηση της ωοθυλακιορρηξίας”.

source – Ποια είναι τα ποσοστά επιτυχίας της σπερματέγχυσης;

“Καταρχάς, πριν συστηθεί να προχωρήσει ένα ζευγάρι σε σπερματέγχυση, απαραίτητο είναι να έχει επιβεβαιωθεί η διαβατότητα των σαλπίγγων με υστεροσαλπιγγογραφία. Τα ποσοστά επιτυχίας της σπερματέγχυσης εξαρτώνται από το αίτιο της υπογονιμότητας και την ηλικία της γυναίκας. Γενικά, η επιτυχία κυμαίνεται από 15% μέχρι το 20%”.

– Η σπερματέγχυση συχνά συνδυάζεται με τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής;

“Ναι, γιατί προκαλείται η ωρίμανση των ωοθυλακίων και ωοθυλακιορρηξία. Τα σπερματοζωάρια με κινητικότητα διαχωρίζονται από τα νεκρά καθώς και από άλλα κύτταρα του σπέρματος μέσω της χρήσης ιξωδών διαλυμάτων. Χρειάζονται περίπου 2 ώρες επεξεργασίας του σπέρματος. Μετά την προετοιμασία, το σπέρμα που έχει συγκεντρωθεί, τοποθετείται μέσω του τραχήλου στη μήτρα χρησιμοποιώντας ένα λεπτό, εύκαμπτο καθετήρα. Ο χρόνος που απαιτείται για γονιμοποίηση είναι περίπου 5-10 λεπτά”.

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top