Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) με πρώτο στόχο τη συγκέντρωση (αιμοδοσία) αίματος. Γιατί; Επειδή οι πάσχοντες από go here θαλασσαιμία (στη χώρα μας υπολογίζονται σε 3.000) χρειάζονται τακτικά αίμα που ξεπερνά τις 30 μονάδες αίματος ανά ασθενή ετησίως, με αποτέλεσμα οι απαιτήσεις να είναι μεγάλες.
Παράλληλα, η ημέρα έχει και προληπτικό χαρακτήρα μιας και οι μελλοντικοί γονείς μπορούν με την πρόληψη να διαγνώσουν έγκαιρα την πιθανότητα να έχει το παιδί τους μεσογειακή αναιμία.  
http://soulshineplus.com/write-my-biology-research-paper-paper/ Η πρόληψη γίνεται μέσω της λήψης αίματος στα Κέντρα Πρόληψης της Μεσογειακής Αναιμίας των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας.

Αιμοσφαιρίνη και διαταραχές στο αίμα

Η αιμοσφαιρίνη είναι η πρωτεΐνη που μεταφέρει το οξυγόνο από τους πνεύμονες προς τους ιστούς και τα διάφορα όργανα του σώματος και η παραγωγή της στα ερυθρά αιμοσφαίρια επηρεάζεται από γενετικές κληρονομικές διαταραχές του αίματος που ονομάζονται «Θαλασσαιμία».
Η λέξη είναι σύνθετη και αποτελείται από τη θάλασσα και την αναιμία.
Η β-θαλασσαιμία είναι ευρύτερα γνωστή ως http://www.homatraining.com/?writing-a-good-compare-and-contrast-essay μεσογειακή (η θάλασσα της Μεσογείου) αναιμία. Ονομάστηκε δε έτσι επειδή οι πρώτοι ασθενείς προέρχονταν από τη Μεσόγειο.

Πώς μεταφέρεται από γονείς σε παιδιά; Μέσω των γονιδίων. Δεν μεταδίδεται με την επαφή, μέσω της τροφής ή του αέρα ούτε καν με μετάγγιση αίματος.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ο ασθενής πρέπει να κάνει here τακτικές μεταγγίσεις αίματος για να διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα την αιμοσφαιρίνη. Ειδάλλως, μπορεί να πάθει τη λεγόμενη ερυθροποίηση.
Με αυτόν τον τρόπο όμως, προκαλείται υπερφόρτωση σιδήρου ή αιμοσιδήρωση, που σημαίνει πως συσσωρεύεται παραπάνω σίδηρος στους ιστούς και μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες στο ήπαρ, την καρδιά και στους ενδοκρινείς αδένες, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο. Οι ασθενείς με αιμοσιδήρωση χρειάζονται θεραπεία για την απομάκρυνση του σιδήρου με χηλικούς παράγοντες.

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top