Μεταμοσχεύτηκε με επιτυχία συνθετική φλέβα σε δεκάχρονο κορίτσι, που φτιάχτηκε από δικά του βλαστικά κύτταρα. Η Αναγεννητική Ιατρική διορθώνει κατεστραμμένους ιστούς ή όργανα που έχουν φθαρεί ή καταστραφεί από κάποια ασθένεια, τραύμα ή καρκίνο με τη βοήθεια των βλαστοκυττάρων.
Tα βλαστικά κύτταρα των ενηλίκων μπορούν να δημιουργήσουν όχι μόνο τους ιστούς από τους οποίους προέρχονται, αλλά και διαφορετικούς ιστούς και όργανα από αυτούς της προέλευσής τους.
Ακριβώς γι' αυτήν τη χρησιμότητά τους, με τη βοήθεια της http://www.hotelsb.eu/how-to-write-phd-literature-review/ Βιοϊατρικής, γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο ( http://viaprozell.de/research-paper-about-computers/ βλέπε «Βλαστοκύτταρα και ιστοί») αναμένεται να συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην αποκατάσταση «τραυμάτων».
Τώρα, έγινε άλλο ένα βήμα από Σουηδούς επιστήμονες, που go μεταμόσχευσαν με επιτυχία μία συνθετική φλέβα σε ένα δεκάχρονο κορίτσι, που δημιούργησαν από δικά του βλαστικά κύτταρα.

Είχε προηγηθεί, τέσσερα χρόνια πριν, η μεταμόσχευση συνθετικής τραχείας από τα βλαστοκύτταρά της σε 30χρονη γυναίκα και είχαν πραγματοποιηθεί κι άλλες παρόμοιες μεταμοσχεύσεις. Όμως, ήταν η πρώτη φορά που μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε μια ασθενή συνθετική φλέβα από βλαστικά κύτταρα της ιδίας.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, την καθηγήτρια Βιολογίας 24 7 homework help Σουτσίτρα Σουμιτράν- Χόλντγκερσον, η εμπειρία τους αυξάνει ακόμη περισσότερο την πιθανότητα ευρύτερης χρήσης των βλαστοκυττάρων, που με τη συγκεκριμένη τεχνική τους καθίσταται πιο οικονομική.
Οι ερευνητές ανήκαν στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ και η μελέτη δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet».

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top