Η δωρεά οργάνων σώματος, με τη βοήθεια των μεταμοσχεύσεων, προσφέρει το πιο πολύτιμο δώρο σε ανθρώπους που πάσχουν. Το να σώσεις μια ζωή είναι μια υπέρτατη πράξη αλληλεγγύης.
Οι λίστες αναμονής, ελλείψει προσφοράς οργάνων, είναι μεγάλες και οι άνθρωποι που αγωνιούν, αν θα επιζήσουν, αν θα βρεθεί δότης είναι πολλοί.
Η Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων καθιερώθηκε το 2005 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αυτός ακριβώς τον σκοπό: να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, ώστε να μη διστάσει να γίνει δωρητής οργάνων.
Τα νούμερα είναι συντριπτικά!
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδόν 3.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο, επειδή δεν κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν το μόσχευμα που είχαν ανάγκη. Και σε τέτοια ζητήματα, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως η Ελλάδα είναι ουραγός.
Την ώρα που η αναλογία αριθμού μεταμοσχεύσεων από δότες (για το 2001) ανά εκατομμύριο πληθυσμού ήταν στην Ισπανία 32,5, στην Πορτογαλία 20,2, στην Αυστρία 23,7 και το Βέλγιο 21,6, στην Ελλάδα άγγιζε το 2,9, σύμφωνα τουλάχιστον με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.
Γιατί υπολείπεται η χώρα μας;
Κατά κύριο λόγω εξαιτίας της έλλειψης ενημέρωσης των συγγενών, ώστε να πουν το "ναι" στη δωρεά οργάνων ανθρώπων δικών τους που χάθηκαν πρόωρα. Ακόμη, εξαιτίας της λάθος ενημέρωσης, της έλλειψης εμπιστοσύνης στο σύστημα Υγείας και στις φήμες για εμπόριο οργάνων. Ακόμη, όμως σε διάφορες διογκωμένες προκαταλήψεις.

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top