Στο ανδρικό γενετικό υλικό και μόνο σε αυτό υπάρχει το χρωμόσωμα Υ.
Το συγκεκριμένο χρωμόσωμα -το οποίο είχε διαχωριστεί γενετικά από τον άνθρωπο πριν από περίπου 25 εκατομμύρια χρόνια- είχε εκφραστεί ο φόβος πως θα εξαφανιζόταν σε... πέντε εκατομμύρια χρόνια, αφού φθείρεται. 
Το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών Whitehead της Μασαχουσέτης, με επικεφαλής την go to link Τζένιφερ Χιουζ και τον Ντέιβιντ Πέιτζ, προχώρησαν σε μια συστηματική και μακροχρόνια έρευνα του χρωμοσώματος Υ μιας μαϊμούς (ρέζους μακάκου). 
Αυτό που συμπέραναν είναι πως υπήρξε αλλά σταμάτησε η απώλεια γονιδίων του χρωμοσώματος Υ, έστω κι αν θα μπορούσε να υπάρξει ανατροπή της νέας βεβαιότητας, πιθανώς, "επειδή εξυπηρετούν κάποια ζωτική λειτουργία για την οποία δεν γνωρίζουμε πολλά ακόμη, όμως τα γονίδια (του Υ) διατηρούνται μια χαρά χάρη στη φυσική επιλογή" σύμφωνα με την κα Τζένιφερ Χιούζ.
Οι επιστήμονες συνέκριναν τα δύο χρωμοσώματα, το ανθρώπινο με εκείνο του χιμπατζή, στην εξέλιξή τους, και διαπίστωσαν ότι το ανθρώπινο χρωμόσωμα Υ παραμένει αμετάβλητο τα τελευταία 6 εκατομμύρια χρόνια -δεν έχει χάσει γονίδια- ενώ έχει χάσει μόλις ένα γονίδιο τα τελευταία 25.


Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

follow url «Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top