Η πολύωρη και καθημερινή χρήση των νέων τεχνολογιών κάνει ζημιά στον... εγκέφαλο. 

Ο εγκέφαλος ατροφεί και το αποτέλεσμα είναι η λεγόμενη source url  «ψηφιακή άνοια»! Πρόκειται για μια σύγχρονη ασθένεια, σύμφωνα με την οποία παρουσιάζεται επιδείνωση των νοητικών ικανοτήτων, στον ίδιο βαθμό με ασθενείς που έχουν χτυπήσει το κεφάλι τους ή πάσχουν από κάποια ψυχιατρική νόσο. 

Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξαν επιστήμονες από τη Νότια Κορέα -με εκπληκτική διείσδυση της τεχνολογίας και τα περισσότερα κρούσματα εθισμού στο Διαδίκτυο- που εστίασαν την έρευνά τους στην υπερβολική χρήση "έξυπνων" κινητών και βιντεοπαιχνιδιών που see διαταράσσουν την ισορροπημένη ανάπτυξη του εγκεφάλου. Στη χώρα το ποσοστό των νέων 10 με 19 ετών που χρησιμοποιούν «έξυπνα» κινητά πάνω από επτά ώρες κάθε μέρα ξεπερνά το 18,4%, ποσοστό που έχει αυξηθεί 7% σε σύγκριση με πέρυσι.

Termpaper Σύμφωνα με τον Μπιουν Γκι-γον, γιατρό του Κέντρου Ισορροπίας Εγκεφάλου της Σεούλ, οι άνθρωποι που κάνουν υπερβολική χρήση τεχνολογίας είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου τους, αφήνοντας έτσι τη δεξιά υπανάπτυκτη. Η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου συνδέεται με τη συγκέντρωση και, όταν δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένη, επηρεάζει την ικανότητα προσοχής και μνήμης, οδηγώντας μάλιστα στο 15% των περιπτώσεων και σε πρόωρη άνοια.
Μάλιστα, αυτού του είδους η άνοια χαρακτηρίζε και ανθρώπους  ψυχολογικά υπανάπτυκτους, με τα παιδιά να κινδυνεύουν περισσότερο. Γιατί; Επειδή ο εγκέφαλός βρίσκεται υπό εξέλιξη.

go site Τα ίδια και στις ΗΠΑ

Μια άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ από το UCLA, έδειξε πως τα προβλήματα από την υπερβολική χρήση νέων τεχνολογιών είναι κοινά για όλον τον κόσμο.  
Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, οι νεαροί Αμερικανοί εμφανίζουν όλο και πιο συχνά προβλήματα μνήμης. Το 14% των νεαρών 18 με 39 ετών, παραπονούνται ότι η μνήμη τους είναι κακή. 

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top