http://apandcohair.com.au/essay-on-health-care-services/ - Allow the professionals to do your essays for you. Use this company to receive your valid custom writing delivered on time Stop "Τι είναι ένα ποτηράκι κρασί; Πιε το. Καλό θα σου κάνει". Κάτι ήξεραν και οι παλαιότερες γενιές που επέμεναν για ένα ποτηράκι παραπάνω...


Σύμφωνα με σωρεία ερευνών ένα ή δύο ποτήρια κρασί την ημέρα -που αποτελούν ασφαλή ποσότητα, η οποία συνιστάται από τους γιατρούς- βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και δημιουργούν ευφορία.
Όταν, όμως, το αλκοόλ γίνεται εθισμός και η κατανάλωσή του δημιουργεί εξάρτηση, εκεί οι συνέπειες είναι οδυνηρές.

Στη χώρα μας τα ποσοστά εξάρτησης από το αλκοόλ είναι αρκετά υψηλά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά.
Ο εθισμός στο αλκοόλ ενοχοποιείται για τον θάνατο 5.000 Ελλήνων και 120.000 Ευρωπαίων ετησίως, κατατάσσοντας τη γηραιά ήπειρο στην πρώτη θέση με τους περισσότερους αλκοολικούς.

Η συστηματική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, καθώς μπορεί να προκαλέσει ζάλη, πονοκέφαλο, διαταραχές στην ικανότητα της μνήμης αλλά και σοβαρές ασθένειες όπως κύρωση του ύπατος, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Το συκώτι λειτουργεί σαν σφουγγάρι, το οποίο απορροφάει το αλκοόλ με σκοπό να το μεταβολίσει και στη συνέχεια να το αποβάλλει από το σώμα μας με τη μορφή ούρων και ιδρώτα.
Ωστόσο, όταν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ εισέλθει στον οργανισμό, το συκώτι δεν έχει την ικανότητα να το διασπάσει, με αποτέλεσμα αυτό να διαχέεται και στο αίμα, τον εγκέφαλο και τα υπόλοιπα όργανά μας.
Οι συνέπειες που ακολουθούν είναι φυσικά γνωστές: ο εγκέφαλος αδυνατεί να ελέγξει τις κινήσεις του σώματος και τη λογική σκέψη, το σώμα «πέφτει» σε κατάσταση μέθης, τα αντανακλαστικά επιβραδύνονται και σταδιακά χάνεται ο αυτοέλεγχος.

Ο εθισμός και η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ έχουν επίσης κατηγορηθεί ως βασική αιτία βίαιων πράξεων, επιθετικής συμπεριφοράς, ρήξη οικογενειακών σχέσεων και διαζυγίων. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 60% των αποπειρών αυτοκτονίας στη Μ. Βρετανία θεωρείται αποτέλεσμα της συστηματικής και ανεξέλεγκτης κατανάλωσης οινοπνεύματος.

Το αλκοόλ, σε συνδυασμό με τις βλαβερές συνήθειες που το συνοδεύουν –κάπνισμα, ξενύχτι– αποτελεί υψηλό κίνδυνο για την υγεία μας. Γι' αυτό και η φράση «ένα ποτηράκι παραπάνω δεν βλάπτει» που συνηθίζουμε να λέμε, οφείλει να είναι συνειδητή και με την προϋπόθεση ότι γνωρίζουμε τις αντοχές του οργανισμού μας.

How Psychology Papers Online is what were often asked, and we respond with precision and timeliness! Make my homework shine today! MyEssayGeek.com takes immense pride in making sure any informal, or highly technical, homework assignment is completed quickly, and accurately. Σοφία Αμούντζια

writing the perfect essay Business Continuity Plan Vs Disaster Recovery Research cv writing service york stalin research paper Professional Coach & Fitness Manager

Our Prices. Note: For regular source (1-day editing and longer), documents are returned by midnight (Eastern time) on the due date. For example www.holisticfitness.gr

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top