Medisense Exercise Education. Tο πολλαπλούν μυέλωμα είναι καρκίνος που προσβάλλει τα πλασματοκύτταρα στον μυελό των οστών.

Τα πλασματοκύτταρα βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Στη διάρκεια της ενεργού φάσης του μυελώματος, όταν τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται στο μυελό των οστών, δημιουργούν χημικές ουσίες που μπορεί να διαλύσουν τα οστά. Έτσι, οι ασθενείς διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για κατάγματα.

Τα αποτελέσματα είναι παρόμοια με αυτά που συμβαίνουν σε κάποιον με follow link οστεοπόρωση, αν και οι αρχικές θεραπευτικές αγωγές για τις δύο ασθένειες είναι διαφορετικές.

here Θεραπεία

Η θεραπεία στο πολλαπλούν μυέλωμα γίνεται με follow url χημειοθεραπεία, ακτινοβολία ή μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων αίματος.

Επί του παρόντος υπάρχει έλλειψη ερευνών σχετικά με τα οφέλη της άσκησης σε άτομα με πολλαπλούν μυέλωμα. Ωστόσο, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει σωματικά και ψυχικά, αν πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και προσοχή.

Η άσκηση στο πολλαπλούν μυέλωμα μπορεί να ωφελήσει με πολλούς τρόπους:

* Μπορεί να ενισχύσει το επίπεδο ενέργειας

* Να βοηθήσει να διατηρηθεί το εύρος της κίνησης στις αρθρώσεις και τους μυς

* Να βελτιώσει την κόπωση, να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη και να ανοίξει την όρεξη Ορισμένες ασκήσεις μπορεί, επίσης, να ενισχύσουν τα οστά. Ωστόσο, στη διάρκεια της θεραπείας για το πολλαπλούν μυέλωμα, θα πρέπει να μην γίνεται έντονη σωματική άσκηση, δεδομένου ότι τα see οστά είναι πολύ ευάλωτα σε κατάγματα.

Οι ασθενείς που λαμβάνουν χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία και είναι ήδη σε ένα πρόγραμμα άσκησης, μπορεί να απαιτηθεί να μειώσουν την ένταση. Όμως, ο πρωταρχικός στόχος είναι να διατηρήσουν τη δραστηριότητά τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ασκήσεις - Περπάτημα- Κολύμβηση

Για εκείνους που είχαν καθιστική ζωή πριν τη διάγνωση, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι χαμηλής έντασης δραστηριότητες, όπως είναι ο περίπατος.

go site Για τους ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας, ανθρώπους με ασθένεια των οστών ή σημαντικά προβλήματα, όπως η follow αρθρίτιδα ή η περιφερική νευροπάθεια, θα πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για τη μείωση του κινδύνου για πτώσεις και άλλους τραυματισμούς.

Μετά το πέρας της θεραπείας για το μυέλωμα, οι στόχοι είναι η επανάκταση των οστών και της μυϊκής δύναμης και η επιστροφή στην κανονική, καθημερινή σωματική δραστηριότητα. Αυτό θα συμβάλει στη βελτίωση της ανεξαρτησίας και της ποιότητας της ζωής.

Στα πρώτα στάδια του πολλαπλού μυελώματος, ο φυσικοθεραπευτής καθοδηγεί τους ασθενείς να κάνουν ήπιες ασκήσεις. Οι ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα στη διάρκεια ή μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών συχνά αισθάνονται κόπωση. Ο κύριος στόχος είναι να κάνουν περίπατο.

Όταν φεύγουν οι ασθενείς με πολλαπλούν μυέλωμα από το νοσοκομείο, ο φυσιοθεραπευτής μπορεί να συστήσει βασικές ασκήσεις για να κάνουν στο σπίτι. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγουν προσωρινά τις έντονες δραστηριότητες, επειδή μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στη σπονδυλική στήλη, η οποία επηρεάζεται από το πολλαπλούν μυέλωμα. Εάν υπάρχουν μόνο περιορισμένες περιοχές με βλάβη των οστών, ο ασθενής μπορεί να κάνει προσεκτική άσκηση και να αποφεύγει τον κίνδυνο για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Για παράδειγμα, αν υπάρχει βλάβη των οστών στο χέρι, θα μπορούσε να κάνει με ασφάλεια source site περπάτημα. Η κολύμβηση είναι μια άλλη χαμηλού κινδύνου δραστηριότητα. Το νερό προσφέρει κάποια αντίσταση, αλλά επίσης υποστηρίζει και μειώνει την πίεση στα πόδια, στη σπονδυλική στήλη και τις αρθρώσεις. Αφού ο γιατρός δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσει μια άσκηση ρουτίνας, το πρώτο βήμα είναι να διαλέξει ο ασθενής δραστηριότητες που του αρέσουν και το δεύτερο οι δραστηριότητες αυτές να είναι ασφαλείς.

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top