Η δραστηριότητα  που πραγματοποιείται στον εγκέφαλο μας όσο γυμναζόμαστε, μπορεί να αυξήσει τη ζωτικότητα. Μπορεί όμως να αυξήσει την αντοχή αλλά και την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων!
source url Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η http://www.yuceajans.com/research-paper-topics-on-psychology/ επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνας, με έρευνα που αποδεικνύει πως στη διάρκεια μιας άσκησης, παρατηρείται αύξηση του αριθμού των follow link μιτοχονδρίων, που είναι τα «εργοστάσια» follow url ενέργειας του κυττάρου και τροφοδοτούν με ενέργεια τα κύτταρα του εγκεφάλου.
Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη είναι η άσκηση τόσο πιο ανθεκτικοί γίνονται οι μύες μας στην κούραση.
Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε η ομάδα μετά από πειράματα που έκανε σε δυο ομάδες ποντικών που ζούσαν στο ίδιο περιβάλλον.
Η πρώτη ομάδα έπρεπε να τρέχει καθημερινά για μια ώρα σε διάδρομο, ενώ http://www.papilouve.com/professional-resume-writing-halifax/ professional resume writing halifax η δεύτερη παρέμενε αδρανής για οκτώ βδομάδες.
Στο τέλος του διμήνου, οι δυο ομάδες «έτρεξαν» σε διάδρομο μέχρι εξάντλησης και όπως διαπιστώθηκε, τα γυμνασμένα ποντίκια είχαν πολύ μεγαλύτερη αντοχή από εκείνα που καθόντουσαν.
click here Την ίδια ώρα, παρατηρήθηκε πως τα μιτοχόνδρια στα εγκεφαλικά κύτταρα των ποντικών που έκαναν έντονη άσκηση πολλαπλασιαζόντουσαν, ενώ μερικά μέρη του εγκεφάλου τους είχαν μεγαλύτερη δραστηριότητα, σε σύγκριση με τα εγκεφαλικά κύτταρα των καθιστικών πειραματόζωων.
Αυτή είναι μια πρώτη σχετική μελέτη, που επιπλέον αποκαλύπτει πως σε πειραματικό στάδιο δυο μήνες προπόνηση είναι αρκετή για να διεγείρει την αύξηση στη βιογένεση των μιτοχονδρίων και σε άλλους ιστούς εκτός των μυών.

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top