Zumba ονομάζεται ο συνδυασμός λάτιν χορού και προγράμματος εκγύμνασης που δημιουργήθηκε από τον Alberto «Beto» Perez τη δεκαετία του 1990. Πρόκειται για ένα ομαδικό, αερόβιο πρόγραμμα που ενσωματώνει χορούς όπως χιπ-χοπ, Soca, samba, salsa, merengue, φλαμένκο, chachacha, μάμπο, πολεμικές τέχνες, χορό της κοιλιάς κινήσεις που θυμίζουν Μπόλυγουντ και lunges, δημιουργώντας ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness που γυμνάζει όλο το σώμα.

go to site Έμπνευση η... αφηρημάδα

Ο διεθνούς φήμης γυμναστής follow site «Beto» Perez, έπεσε τυχαία πάνω στην ιδέα του λάτιν εμπνευσμένου fitness στην πατρίδα του την Κολομβία (Νότια Αμερική) στα μέσα του 1990. Μια μέρα μπαίνοντας στην τάξη του συνειδητοποίησε ότι click είχε ξεχάσει τη μουσική του αερόμπικ και ότι η μοναδική του εναλλακτική λύση ήταν να φέρει ό,τι κασέτες είχε στο αυτοκίνητό του.

Αυτές περιελάμβαναν τα τραγούδια που αγαπούσε, παραδοσιακά Latin salsa και merengue, μουσική με την οποία είχε μεγαλώσει. Essay Writing Scholarships Ήταν πρόκληση να αυτοσχεδιάσει επί τόπου ένα ολόκληρο μάθημα μη χρησιμοποιώντας τη γνωστή aerobic μουσική. O Βeto ανταποκρίθηκε στην πρόκληση και από εκείνο τον αυτοσχεδιασμό της στιγμής γεννήθηκε το επαναστατικό fitness πρόγραμμα – Zumba.

Τα μαθήματα της Zumba έχουν διάρκεια περίπου μια ώρα και οι ασκήσεις ακολουθούν τους γρήγορους και αργούς ρυθμούς της μουσικής. Συνολικά υπάρχουν επτά διαφορετικοί τύποι (μορφές χορού), που προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία και την αντοχή των ασκουμένων, συμπεριλαμβανομένης της http://fada-catec.com/narrative-essay-on-racism/ Aqua Zumba, η οποία πραγματοποιείται σε μια πισίνα.

Tα τελευταία χρόνια η Zumba έχει γίνει ένα είδος επανάστασης. Από τον Ιούλιο του 2009 η Zumba διδάσκεται σε πάνω από 40.000 μέρη σε 75 χώρες αλλάζοντας τις ζωές εκατομμυρίων «οπαδών» Zumba παγκοσμίως.

go to site Πηγή:

- Zumba brings the dance party into the health club, USA Today, 10 October 2011

- Fitness Guinea Pig: Zumba, Brides Magazine

- Zumba Shakes the Monotony Out of Ordinary Aerobics Classes, The Washington Post, 31 July 2008

- Carrie Stevens. "Why You Should Give In to the Zumba Craze". Fitbie. Retrieved 10 March 2012

- www.zumba-greece.gr

- www.zumba.com

- Jane Alexander (30 March 2009). "Get fit dancing: Dance to a different beat with Zumba". Daily Telegraph. Retrieved 10 March 2012

- "About Zumba Fitness". Retrieved 10 March 2012

Τι θα μπορούσε να συμβάλλει με τον πιο

«Καθώς γερνάμε, ο εγκέφαλός μας συρρικνώνεται και

Δεν είναι απλώς «ακατάλληλα τρόφημα», αλλά

Νέα εξέταση εντοπίζει το γονίδιο της παχυσαρκίας.

Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα που αρκετές

Κλαίει, πεισμώνει, φωνάζει… Πόσες φορές όλοι οι

Λίγα χρόνια πριν, η κόρη της Αμερικανής

Ενδεχομένως, στο άκουσμα των λέξεων «όρια» και

Μια νέα μη επεμβατική τεχνική, παρουσιάστηκε στο

Μετά από μια σειρά πλαστικών επεμβάσεων και

Με επιτυχία και με τα βλέμματα στραμμένα προς

Το θέμα είναι ό,τι κάνουμε, να το κάνουμε επειδή

  • Prev
  • Sponsored Section
Scroll to top