Η άνοια είναι σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από έκπτωση των ανώτερων νοητικών λειτουργιών. Ο ασθενής με άνοια παρουσιάζει προβλήματα στη μνήμη, την προσοχή, τη συγκέντρωση, την ομιλία και τη σκέψη, με αποτέλεσμα να προκαλούνται ποικίλες δυσκολίες στην καθημερινή, επαγγελματική και κοινωνική ζωή του.

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο κι επιστημονικά υπεύθυνο του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων My follow link . Where OZ students find best writers, trusted services, highest quality, cheap prices, professional customers support “ο Νέστωρ”, Αντώνη Μούγια follow url for free, - case studies for education. Professional essay and resume writing services offering expertise in writing CVs, resumes and , παλαιότερα χρησιμοποιούσαμε τον όρο "γεροντική άνοια", ο οποίος σήμερα έχει εγκαταλειφθεί. Η πιο συχνή αιτία άνοιας είναι η νόσος του Alzheimer, ωστόσο άνοια μπορεί να προκαλέσουν εκατοντάδες άλλοι νόσοι, μεταξύ αυτών κάποιο σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο ή η νόσος του Parkinson.

I wonder if I could pay someone to Write My Psychology Thesis. Thanks to Online Class Helpers, you can pay an expert to ace your work. 1.      Write My Thesis. If you are asking Who can Need Help With Essay Writing? the answer is right here! We can do it for you. You have found the right place Η άνοια είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας και μόνο;

Η άνοια είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος. Από την άλλη πλευρά, τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω της αύξησης του μέσου όρου ζωής και της συχνότερης διάγνωσης της νόσου.

http://www.autototal.ro/?custom-writen-sociology-papers - Instead of worrying about essay writing get the needed assistance here Essays & researches written by professional writers. Use this 2.      Looking for http://www.pkib.pl/?research-essay-meaning online Just upload your files Free Quote 100+ Languages Free Trial 12 Hours TAT. Η νόσος του Best professional see company is at your service. We help students write academic essays and papers from scratch in just a few clicks Alzheimer click. Dear MyEssayWriting.co.uk! I took on a difficult 5-paragraph essay assignment last week and did all the things I felt I was supposed to. παρουσιάζεται μόνο σε ηλικιωμένους;

Όχι, η νόσος του Alzheimer μπορεί να εμφανιστεί και σε νεότερους ανθρώπους, αλλά πολύ πιο σπάνια. Η ηλικία αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα εκδήλωσης της άνοιας. Από την ηλικία των 65 ετών, ο επιπολασμός της άνοιας διπλασιάζεται ανά πενταετία, για να φτάσουμε στους ηλικιωμένους  άνω των 85 ετών, οι οποίοι πάσχουν από άνοια σε ποσοστό που πλησιάζει το 40%.

3.      Άνοια και η νόσος του Alzheimer είναι το ίδιο πράγμα;

Άνοια είναι ένα κλινικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από απώλεια μνήμης, έκπτωση άλλων ανώτερων εγκεφαλικών λειτουργιών και προκαλεί έκπτωση στη λειτουργικότητα του ατόμου. Η νόσος του Alzheimer είναι η συχνότερη αιτία άνοιας και ευθύνεται για τις μισές περίπου περιπτώσεις ανοιών. Για το υπόλοιπο 50% ευθύνονται περισσότερες από 100 διαφορετικές νόσοι, με συχνότερη την αγγειακή άνοια.

4.      Η μητέρα μου έχει άνοια. Θα το πάθω κι εγώ;

Η ύπαρξη ενός συγγενή πρώτου βαθμού (πατέρας, μητέρα, αδερφός ή αδερφή) με άνοια στην οικογένεια αυξάνει τον σχετικό κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας περίπου 4 φορές.  Ανάλογη είναι η επίδραση της κληρονομικότητας στο έμφραγμα και το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη ανησυχία.

5.     Ξεχνάω ονόματα, χάνω τα κλειδιά μου, μήπως έχω άνοια;

Όλοι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα σε στιγμές ύπαρξης άγχους, θλίψης ή πολλών υποχρεώσεων, μπορεί να παρουσιάζουν προβλήματα μνήμης, Τα προβλήματα αυτά δεν αφορούν όμως σημαντικά γεγονότα. Στην άνοια ο ασθενής αδυνατεί να θυμηθεί πρόσφατα γεγονότα. Σαν αποτέλεσμα κάνει λάθη, επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, χάνει πράγματα και δεν μπορεί να τα βρει, αναστατώνεται και κατηγορεί άλλους ότι του τα πήραν και δυσκολεύεται στην καθημερονότητα.

6.      Τι μπορώ να κάνω για να μην πάθω άνοια;

Έχει αποδειχτεί πως οι καρδιαγγειακοί παράγοντες κινδύνου αποτελούν ανεξάρτητους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Για αυτό τον λόγο, η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, με αποφυγή του καπνίσματος, εφαρμογή τακτικής άσκησης, έλεγχο της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερίνης και του σακχάρου, μειώνει την πιθανότητα να πάθει κανείς άνοια. Η κατάθλιψη επίσης αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας ενώ η μεσογειακή διατροφή δρα προστατευτικά. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, αν μειωθούν κατά 10-20% οι τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου της άνοιας θα μειωθεί μέχρι το 2050 ο επιπολασμός της νόσου κατά 8-15%. Δεν υπάρχουν, όμως, φάρμακα, τα οποία να προλαμβάνουν την άνοια.

7.      Υπάρχει θεραπεία για την άνοια;

Υπάρχουν σήμερα φάρμακα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της νόσου. Αν και δεν μπορούν να σταματήσουν την πορεία της νόσου, μπορούν να βελτιώσουν τη συγκέντρωση και τη μνήμη για διάστημα έως και 2 έτη. Τα φάρμακα αυτά ονομάζονται αναστολείς της χολινεστεράσης. Μια άλλη ουσία, η μεμαντίνη, φαίνεται πως έχει παρόμοια αποτελέσματα. Τα φάρμακα αυτά αποτελούν φάρμακα εκλογής, πρέπει να λαμβάνονται το νωρίτερο δυνατό και βοηθούν, εκτός από τη μνήμη, και στην καταπολέμηση των προβλημάτων συμπεριφοράς στο πλαίσιο της άνοιας. Εκτός από τα φάρμακα, μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις εφαρμόζονται με καλά αποτελέσματα και βελτίωση στην καθημερινότητα των ασθενών και των συγγενών τους. 

Παρελθόν «φιλοδοξούν» να καταστήσουν τις χειρουργικές επεμβάσεις που χρησιμοποιούνται σήμερα για την θεραπεία του καταρράκτη, νέες Οφθαλμικές σταγόνες .

Σύμφωνα με δημοσίευμα του
Science, Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν τη θεραπεία της οφθαλμικής πάθησης σε τρωκτικά, ενώ πρόκειται για τη δεύτερη επιστημονική ομάδα που ανακοινώνει θεραπεία του καταρράκτη με ενδοφθάλμιες σταγόνες στεροειδών. 

Οι ερευνητές, προχώρησαν σε θεραπεία με σταγόνες στεροειδών για τέσσερις βδομάδες, σε ποντίκια που έπασχαν από καταρράκτη λόγω ηλικίας και κληρονομικότητας, με αποτέλεσμα να είναι αισθητή η βελτίωση και οι φακοί των ματιών τους έχουν καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό.

Στις μέρες μας, πάνω από το 50% των ηλικιωμένων άνω των 70 ετών πάσχουν από καταρράκτη και απαιτείται να υποβληθούν σε χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ 20 εκατομμύρια άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο και κυρίως στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, έχουν απώλεια της όρασής τους εξαιτίας του καταρράκτη. 

Ωστόσο να αναφέρουμε πως ο ανθρώπινος φακός ματιού, διαφέρει αρκετά από εκείνον του ποντικού και επιπλέον οι επιστήμονες δεν έχουν κατανοήσει τον βιολογικό μηχανισμό που επιτρέπει στις σταγόνες από στεροειδή να «καθαρίζουν» τον φακό στα μάτια των πειραματόζωων, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος, ωσότου ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, κάτι που ίσως συμβεί εντός του 2016.                                                                                                                  
Τέτα Πατουχέα 

Subcategories